.

2014: Megszületett az Eurázsiai Világbirodalom



2014: Megszületett az Eurázsiai Világbirodalom

 
 
2015. január 25. vasárnap
 

A Medve (Oroszország) és a Sárkány (Kína) egymásra találásával 2014-ben megszületett a világtörténelem legerősebb birodalma, amely ha szervesen integrálódik, olyan erőközponttá és hatalmi centrummá válhat, amelyet már nem lesz képes legyőzni a jelenleg a világhegemóniával rendelkező pénzhatalmi világelit.


Tanúi lehetünk annak, hogy a rá nehezedő óriási nyomás ellenére is Oroszország felemelkedőben van és az Egyesült Államok, amely az elmúlt két évtizedben az egyközpontú világrend hegemón hatalma volt, hanyatló szakaszba lépett. Egyre több megfigyelő teszi fel a kérdést, hogy a pénzhatalmi világelit, amely ellenőrzés alatt tartja Washingtont, elszánja-e magát egy nagy háborúra, hogy megfordítsa Amerika hanyatlását és döntőcsapást mérjen kihívójára, a Medvére, még mielőtt az a Sárkánnyal összefogva olyan eurázsiai világhatalmat hoz létre, amely ha megerősödik, akkor többé már nincs esélye az egypólusú világrend megtartására.

A Sárkány és a Medve "Kettősspirálja"

A Sárkány és a Medve “Kettősspirálja”

Washington és a NATO az ukrán válság kirobbantásával, amellyel gyengíteni akarta Oroszország további erősödését és ismételt felemelkedését a nagyhatalmak sorába, ténylegesen felgyorsította a világtörténelem legnagyobb birodalmának a létrejöttét. A pénzhatalmi világelit Ukrajnára is olyan csapást mért az általa kezdeményezett és finanszírozott államcsínnyel, hogy a gazdasági- és pénzügyi csőd, valamint a felbomlás állapotába szorította ezt az országot, amely az elmúlt két évtizedben, függetlenné válása óta mindig is rosszul működő államnak bizonyult. 2014-ben teljesen működésképtelenné vált gazdaságilag és pénzügyileg. A Krím-félsziget lakói, élve önrendelkezési jogukkal, demokratikus választás útján visszatértek Oroszországhoz. Két másik tartomány pedig kikiáltotta függetlenségét, mert nem ismerte el legitimnek a NATO által államcsínnyel rájuk kényszerített kijevi bábkormányt. A puccsisták az ukrán hadsereggel és az oligarchák által finanszírozott terroristaosztagokkal próbálták a függetlenséget választó tartományokat az uralmuk alá kényszeríteni. Eddig sikertelenül.

Washington azzal vádolta meg Moszkvát, hogy fegyveres erőit egyre közelebb állomásoztatja a NATO-hoz, mintha Oroszország tolta volna ki határait nyugati irányba, nem pedig a NATO terjeszkedett volna folyamatosan Oroszország irányába. A washingtoni neokonzervatív döntéshozók dollár-milliárdokat fektettek be azért, hogy szabadság és demokrácia és nyílt társadalom legyen Ukrajnában. Amit azonban létrehoztak, az egy szélsőjobboldali, fasiszta és neonáci terrorcsoportokra támaszkodó kormányzat és egy egyre véresebbé váló polgárháború.

A globális média nem tájékoztatta a világközvéleményt arról, hogy ezek a nacionalista és neonáci terroristaosztagok milyen vérfürdőt rendeztek Ogyesszában. Mint ahogyan azt is elhallgatják, hogy Donyeckben és Luganszkban miként végeztek ki polgári személyeket és temették őket tömegsírokba. A világelit tulajdonában lévő tömegtájékoztatás Oroszországot tette felelőssé az ukrajnai konfliktusért, hogy aztán szankciókkal lehessen büntetni Moszkvát. E szankciókat megszüntetnék, hangoztatják a propagandisták, ha Oroszország visszavonná csapatait Ukrajnából. Ezt azonban nem teheti, mert nincsenek orosz csapatok Ukrajnában. Ami pedig nincs, azt nem lehet visszavonni.

Az Oroszország ellen alkalmazott szankciókról hamar kiderült, hogy súlyosan sértik a Nyugat érdekeit is. A szankciók hátrányosan érintették az orosz energiavállalatokat, mert elvágták őket nyugati technológiai és pénzügyi forrásaiktól, de ez súlyosan sértette a nyugati energiacégeket, miközben rendkívüli módon előnyösek voltak kínai versenytársaik számára. Washington kilátásba helyezte Oroszország kizárását a SWIFT-rendszerből, amely gyakorlatilag lehetetlenné tenné pénzügyi transzferek lebonyolítását Oroszország és a Nyugat között. De ez a fenyegetés is előnyösnek bizonyult Moszkva számára, mert arra kényszerítette, hogy a lehető legrövidebb időn belül kiépítse a saját RUSSWIFT-rendszerét, amely nemcsak Oroszország számára lenne előnyös, de például Teherán számára is, mert semlegesítené Amerika erőfeszítéseit, hogy továbbra is szankciókat alkalmazzon Iránnal szemben.

Az ukrán konfliktus tehát pont az ellenkezőjét érte el, mint amiért kirobbantották. Oroszország belső és külső gyengítésével meg akarták akadályozni az eurázsiai szuperbirodalom létrejöttét, de valójában felgyorsították azt és a pénzelit uralma alatt álló angolszász világbirodalom veszítette el hegemóniáját és szorult ki Eurázsiából. A neoliberális pénzuralmi világelit olyan ál-liberális és ál-kapitalista rendszert épített ki, amely korlátlan lehetőséget biztosított a beavatottak számára – a folyamatos háborúkkal is – a világ erőforrásainak a megszerzésére.

Forrás:  drabikjanos.com

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart



Vár a Costa del Sol