.

2000 éves érzés 170 fontértA dél-angliai Devonban a múltra kiváncsi turisták időutazást tehetnek a vaskorba.

Idén februártól éjszakénként 170 fontért foglalható ez a körház, melyben nincs konyha, nincs fürdő és főzni is csak a középen kialakított szabdtéri tűzön lehet.


Charles Cole gyerekkorától kezdve érdeklődött a régi korokban élt emberek életmódja után. 1978-ban látott egy dokumentumfilmet, melyben egy kis csoport újra élte a vaskori emberek életét. Az élmény meghatározó volt számára.
Sokáig élte az átlagpolgárok életét, de fejében folyton ott motoszkált a gondolat: neki is építeni kéne egy vaskori házat. Erre tavaly jött el a lehetősége. A családi tanács öszeült, és  döntött. Ha már a családfőnek ez a vágyálma valósítsák meg, de úgy, hogy ne csak a pénzt vigye, hanem hozza is. Olyan ház legyen, amit ki lehet adni a múlt iránt érdeklődőknek
Charles Cole (49) valamint felesége és két felnőtt gyereke a környéken található természetes anyagokból 2500 munkaóra felhasználásával építette fel a 2000 éves múltat idéző házat, mely egy helyiségből áll.

A vendégeknek azért nem kell a 21. század minden vivmányáról lemondania, mert a fő épület mellé építettek egy mini "roundhause"-t is, amiben zuhanyozni lehet. A WC viszont az "ősi" pottyantós módon működik. Aki nem kíván szabad tűzön főzni annak a háziak készítenek korhű ételeket.

A február elején a különleges szállás felkerült a canopyandstars.co.uk honlapra, amelyik programajánlatokat, nyaralási lehetőségeket kínál. Az érdeklődők már nyár végég lefoglalták a házat. Az emberek vágynak a különlegességre, állípította meg a kiadást szervező iroda vezetője.

Az épülő ház

és amikor elkészült

 

Forrás: The Telegraph
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china