.

2000 éves érzés 170 fontért



A dél-angliai Devonban a múltra kiváncsi turisták időutazást tehetnek a vaskorba.

Idén februártól éjszakénként 170 fontért foglalható ez a körház, melyben nincs konyha, nincs fürdő és főzni is csak a középen kialakított szabdtéri tűzön lehet.


Charles Cole gyerekkorától kezdve érdeklődött a régi korokban élt emberek életmódja után. 1978-ban látott egy dokumentumfilmet, melyben egy kis csoport újra élte a vaskori emberek életét. Az élmény meghatározó volt számára.
Sokáig élte az átlagpolgárok életét, de fejében folyton ott motoszkált a gondolat: neki is építeni kéne egy vaskori házat. Erre tavaly jött el a lehetősége. A családi tanács öszeült, és  döntött. Ha már a családfőnek ez a vágyálma valósítsák meg, de úgy, hogy ne csak a pénzt vigye, hanem hozza is. Olyan ház legyen, amit ki lehet adni a múlt iránt érdeklődőknek
Charles Cole (49) valamint felesége és két felnőtt gyereke a környéken található természetes anyagokból 2500 munkaóra felhasználásával építette fel a 2000 éves múltat idéző házat, mely egy helyiségből áll.

A vendégeknek azért nem kell a 21. század minden vivmányáról lemondania, mert a fő épület mellé építettek egy mini "roundhause"-t is, amiben zuhanyozni lehet. A WC viszont az "ősi" pottyantós módon működik. Aki nem kíván szabad tűzön főzni annak a háziak készítenek korhű ételeket.

A február elején a különleges szállás felkerült a canopyandstars.co.uk honlapra, amelyik programajánlatokat, nyaralási lehetőségeket kínál. Az érdeklődők már nyár végég lefoglalták a házat. Az emberek vágynak a különlegességre, állípította meg a kiadást szervező iroda vezetője.

Az épülő ház

és amikor elkészült

 

Forrás: The Telegraph
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart



Vár a Costa del Sol