.

17 éves magyar vitorlázó lány esélyes az olimpiáraA mindössze 17 éves Érdi Mária a selejtező futamok után a 34. helyen bekerült a vitorlázó Laser Radial-világbajnokság erősebb, Arany csoportjába, így még van esélye olimpiai kvótát szerezni.


Az Ománban zajló vb-n 100 versenyző küzd, és a fiatal magyar sportoló a hat selejtező futamban jól szerepelt - legjobbjaként a negyedikben az ötödik helyen ért célba -, és magabiztosan került be az 50 fős Arany csoportba, melynek küzdelmei hétfőn kezdődnek.

Érdi Mária

A riói kvótaszerzés ugyanakkor nagyon nehéznek ígérkezik, mivel ezen a viadalon mindössze négy ötkarikás helyet osztanak ki, és az 50-ből Érdivel együtt 14 olyan versenyző van, aki erre a négy helyre hajt.

Aki azt hiszi, a vitorlázás csak abból áll, hogy űlni kell a hajón és várni kell a kedvező szelet, az nagyot téved. Érdemes megnézni, ezen a csöpp Lézeren mennyit kell mozogni a versenyzőnek, hogy a hajót egyensúlyba és a vitorlát megelelő szögben tartsa.
 
Érdi Mária bemutatót tart.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/rdlzEfwv6bY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol