.

1573-ban épült nagy reményű indiai erőd palota, amely a 18. századra teljesen lakatlanná váltBhangarh-i kísértetek legendája


Indiában a 16. században Indiában, mint az összes "civilizált"  társadalomban, a királyok, sahok, maharadzsák harcoltak egymással a hatalomért,  (Civilizáció alatt ebben korban azt lehet érteni, melyik hadsereg tudott több embert megölni az ellenség soraiból)
Jaipur Kachwaha Rajput egy nagyon tehetséges hadvezér volt Észak-Indiában, aki több mint 500 csatát megnyert és nagy hatalomra tett szert. Második fiának, Madho Singhnek 1573-ban kezdte építeni a Bhangarh erődöt, amit a herceg fő otthonának szánt.


Bhangarh Fort


 A legendák szerint már az alapítás sem volt sima ügy, Ezen a helyen élt egy híres mágikus képességgel rendelkező guru, Balu Nath, aki csak úgy adta áldását az építkezésre, ha az 
újonan épülő házak nem vetnek árnyékot az ő dombtetőn lévő otthonára.
Ebben meg is egyeztek a rádzsával, de ahogy lenni szokott ezt az az egyezséget  az építők nem tartották be, Ekkor a guru megátkozta a helyet, hogy az erőd lakóival együtt pusztuljon el, ami idővel meg is történt.
 A környéken lakók közül ma is sokan hiszik, hogy az átok és nem az 1840-es földrengás miatt dőlt romba és néptelenedett el Bhangarh Fort.


Bhangarh Fort romba dőlt lakónegyede


Aztán van egy másik legenda is 


A rádzsának volt egy gyönyörű szép lánya, Ratnavati hercegnő, aki járatos volt a misztikus tudományokban és a varázslatokban. Szépségét mindenki láthatta, és ennek híre még a szomszédos országokba is eljutott. Tantrikus tudoményakban való jártasságát viszont nem verték nagydobra,

Akkoriban élt  egy Singha nevű mágus, aki igencsak szerette a szép hölgyeket. Amikor valóságban is  meglátta Ratnavati  hercegnőt, olthatatlan vágyat érzett, hogy bűvkorébe vonja. Igenám, de a hercegnő tantrikus képességei révén rajött, hogy a mágus mit akar, és nem állt szóba vele. 

Singha nem törődött bele a kudarcba, ezért kevert egy illatos szerelmi varázs olajat. amit a hercegnő szolgálójának adott át azzal a megkötéssel, hogy az ajándékot csak napnyugta után adhatja oda úrnőjének. Ratnavati kifaggatta szolgálólját honnan van az olaj  és rájött a mágus mesterkedésére. Éktelen haragra gerjedt, és sziklához vágta az ajándékot. A szikla leomlott és maga alá temette az olaj hatására kíváncsi mágust. Utolsó szavaival még elátkozta a várost, azt kívánva, hogy Ratnavali örök boldogtalanságban és magányban éljen, a város pedig végleg tűnjön el

Ennek a két legendának a keveredéséből alakult ki az a hit, hogy aki napnyugta után és napfelkelte előtt jár a romvárosban az találkozik a két mágus szellemével, akik haragjukat rajtuk fogják kitölteni.

Ezt a hiedelmet erősítik azok a turisták, akik a figyelmeztetések ellenére sem hagyták el időben a romvárost. Elmondásuk szerint az épületek falai közt bizarr dolgok történnek. Őrült kacajokról, sikolyokról, szellemekről, és nyugtalanító érzésről számoltak be.


Nem mindenki törődik a figyelmeztetésel 

Az indiai kormány még tiltó táblákat is kirakott, amelyek szigorúan tiltják a romvárosba történő belépést sötétedés után.és napfelkelte előtt. Ez azért van, mert a legenda szerint az átok napnyugta után száll a városra, és egészen napkeltéig tart.

 

Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért igan sokan keresik fel  Bhangarh városát, ami népszerű turista hellyé nőtte ki magát. 
 
 
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china