.

100 elektromos kamiont vesz a Teslától a PepsiA cég szeretné csökkenteni a károsanyag-kibocsátását, ezért úgy döntött, lead egy nagyobb rendelést a Teslának.


Egy hónappal ezelőtt, november közepén mutatta be Elon Musk a régóta várt új járművet, a Tesla elektromos kamionját. Az egészen hihetetlen paraméterekkel rendelkező nyergesvontató kapcsán azonban felmerült néhány kérdés is: vajon ki fog egy olyan kamiont venni, aminek egyelőre "csak" 800 km a hatótávolsága? Lesz-e rá egyáltalán kereslet? Nem kellett sokat várni a válaszokra.

Néhány nappal ezelőtt a világ egyik legnagyobb sörcége jelentette be: 40 darab kamiont vásárol a Teslától, ami az eddigi legnagyobb megrendelésnek számított. Az új rekordra azonban nem kellett sokat várni, a Pepsi ugyanis kedden bejelentette: 100 darabot akar a nyergesvontatóból.

A Reuters beszámolója szerint a cég a károsanyag-kibocsátás csökkentésére törekszik, ezért is döntött a Tesla kamionjai mellett. Jelenleg mintegy 10 ezer teherautóból álló flottája van a cégnek, de határozott elképzelése, hogy 2030-ra jelentős mértékben visszaszorítja a kibocsátást.

A mostani rendeléssel együtt eddig 285 rendelést adtak le a Tesla nyergesvontatójára.

hvg

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol