.

Száz éve süllyedt el a legmagyarabb hadihajó

A csatahajónak azonban rövid, eseménytelen pályafutás, majd dicstelen vég jutott. Több éves veszteglés után első komolyabb bevetésén két olasz torpedóvető motorcsónak süllyesztette el Premuda közelében.

Robot tengeralattjáró vadászt tesztel az amerikai haditengerészet

Vízre tették új csodafegyverüket az amerikaiak, de még csak tesztelik. A negyven méter hosszú, egyelőre fegyverzet nélküli prototípust Sea Hunternek, vagyis Tengeri Vadásznak keresztelték el.

USS Zumwalt, a futurisztikus amerikai romboló

Kifutott Bath kikötőjéből a legnagyobb újgenerációs amerikai romboló, a USS Zumwalt. A hajó ára 4,4 milliárd dollár, a tervek szerint még két ilyet gyártanak.

64 éve ezen a napon, Spanyolország előtt kapott végzetes találatot a brit repülőgép-hordozó

A HMS Ark Royal repülőgéphordozó a 2. világháborúban a brit haditengerészet büszkesége volt. Korábbi bevetései alatt  sikerült elkerülnie a torpedó támadásokat.

Már csak 6 atomtengeralattjáró maradt a szovjet korszakból

Two nuclear submarines delivered to Zvezda plant for recycling

A szovjet időkben épült 201 atomtengeralatjáró elöregedett, technikailag elavult, a hadseregben már nem használható ezért Oroszországban folyamatosan bontják az 1950 és 1980 közt épült hajókat.

Támadás repülőgéppel a víz alól - repülőgéphordozó tengeralattjáró

A modern tengeralattjárók és repülőgép-hordozók nagyjából egy időben, az első világháború környékén születtek meg, és lettek a haditengerészet alapvető építőeleme. 20 évet kellett várni, hogy a kettőt ötvözzék. Ez a japánoknak sikerült 1943-ban.

Az orosz Khibiny bénította le az USS Donald Cook elektronikai rendszerét a Fekete-tengeren

2014 április 10-én az USS Donald Cook amerikai hadihajó a Boszporuszon áthajózva belépett a Fekete tengerre. Az oroszok nemtetszésüket az amerikaiak által nem várt módon fejezték ki.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol