.

Elsülyedt kincses hajó

A roncs 20 milliárd értékű kincset rejthet, többen is pályáznak ennek tulajdonjogára.

1100 méter mélyről hozták fel az elsüllyedt spanyol hajó kincseit

Egyedülálló módon több mint 1100 méteres mélységből vitték felszínre egy több mint kétszáz éve Cadiz mellett elsüllyedt spanyol hadihajó használati tárgyait a kutatók

Régóta keresték, most a partközelben találták meg

Egy 16. századi galleon roncsait találták meg az észak-olaszországi Genova megyében található Portofino üdülőfalu partjainál.

Strandon találtak rá egy elsülyedt ókori hajóra

Római kori hajó roncsára bukkant egy környékbeli lakos Palma de Mallorca strandján a nyaralási szezon kellős közepén.

Megtalálták a legrégebbi föniciai hajóroncsot

Az ókorból származó, 3600 éves hajóroncsot találtak török régészek Antalya tartomány földközi-tengeri partjainál. A szakemberek szerint a lelet a világ legrégibb hajóroncsa lehet.

Négy tonna aranyat találtak a szigetország parjainál

Brit kincsvadászok egy, a második világháború kirobbanása után napokkal elsüllyesztett német teherhajó roncsai között négy tonna aranyra bukkantak az Északi-tengeren.

1700 éves hajóroncsot találtak Spanyolországban

Teljesen érintetlen, 1600-1700 évesre becsült római kori hajóroncsot találtak Mallorcától délre, Cabrera szigeténél - jelentette be a víz alatti régészekből álló kutatócsapat sajtótájékoztatóján.

Több ezer korsó halszószt találtak egy elsűlyedt római kori hajóban

A bő 200 méteres mélységben a liguriai Alassio közeli partoknál nyugvó roncs a becslések szerint csaknem 30 méter hosszú, kora a Kr. u. 1-2. századra tekint vissza.

Spanyol kincseshajó roncsai Kolumbia partjainál

Négymilliárd dollár értékű aranypénzt és drágakövet is rejthet egy elsüllyedt spanyol vitorláshajó, amelynek maradványaira Kolumbia Karib-tengeri partjainál bukkantak

Elsüllyedt spanyol kincses flotta kincseit találták meg Florida partjainál

1715. július 24-én hatalmas vihar sűlyesztette el azt a 11 arannyat és más értékeket szállító spanyol galeont, amely Havannából indult az anyaország felé. A szállított arany egyik részét most találták meg.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol