.

Új elmélet Stonehenge történelmérőlÚj bizonyítékok alapján most éppen azt feltételezik a téma szakértői, hogy Stonehenge eredetileg Walesben volt felállítva ötszáz évvel korábban, hogy az egészet átvitték volna jelenlegi helyére.

   

Azt már régóta tudni vélik a kutatók, hogy a kövek eredete 225 kilométerrel délre van, a Pembrokeshire közelében lévő hegyekből bányászták ki őket.

Eddig azzal voltak elfoglalva a régészek, hogy kitalálják, hogyan sikerült eljuttatni ezeket az óriási, több tonnás kőtömböket a mostani helyükre. És persze miért.

Ezekre a kérdésekre most sem kapunk megnyugtató választ, de legalább azt megtudhatjuk, hogy eredetileg nem is oda tervezték az építményt, ahol most láthatjuk. A fentebb említett hegyek lábánál a régészek felfedeztek valamit, ami miatt azt gondolják, hogy eredetileg ott  álltak a kövek.

A Stonehenge alapjainak tökéletes mását találták meg, a nagyságuk és a formájuk is teljesen azonos. A kövek valamikor időszámításunk előtt 2900-ban kerülhettek Stonehenge-be, a mostani leletek ennél sokkal korábbiak. Craig Rhos-y-felinnél időszámításunk előtt 3400-ból, Carn Goedogban 3200-ból találtak ugyanolyan köveket.

A kérdés az, hogy hol töltötték a kövek ezt a nagyjából ötszáz évet. Mike Parker Pearson, a University College London professzora szerint eléggé valószínűtlen, hogy ötszáz évig tartott volna a 225 kilométeres út. Sokkal valószínűbb, hogy az építmény először ezen a területen állt, utána vitték csak át Stonehenge-be.

Eszerint az elmélet szerint még az eddig gondoltnál is öregebb az építmény. Persze arra nem tudott választ adni a professzor, hogy miért vitték át a több tonnás köveket, hogy megépítsék Wiltshire-ben is. Mindenesetre a legmodernebb eszközökkel fésülik át a területet, hátha találnak valami kézzelfoghatót, esetleg megtalálják, pontosan hol állhatott eredetileg a Stonehenge-ben látható formáció. A kutatók mindenesetre bizakodóak, 2016-ra nagy áttörést várnak a kutatásban. – theguardian.com / index.hu

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china