.

Tengerparti strand egy bombatölcsérben
Mexikó nyugati partjánál, Nayarit tartományhoz tartozó, a szárazföldtől alig 10 kilométerre fekvő Marieta szigetek különleges élményt nyújtanak az oda látogatóknak.

 

A világban rengeteg különleges hely létezik de van ahol az ember is közreműködött létrejöttükben. Ilyen hely ez a két sziget a Csendes-óceán mexikói partjánál.

Az utóbbi években a turisták felkapott kirándulóhelyévé vált két szigetet a természet és az ember formálta mai képére. A szigetek az ősidőkben vulkanikus és tektonikus mozgások következtében jöttek létre, de katonai tevékenység alakította mai formájukra. Területük oly kicsi,  hogy a történelem folyamán emberek nem is telepedtek meg rajtuk

Ezt használta ki a mexikói kormányzat, és a két  világháború között a szigeteket katonai területté nyilvánította. Lőtérként és bombák kipróbálására alkalmas helyként használták. Az itt kipróbált robbanószerek számos barlang és sziklaképződményt hoztak létre, amik különlegessé teszik a tájat.  Az utóbbi évtizedben nemzeti parkká nyilvánították, területén megtiltották a halászatot és a vadászatot. A környező háborítatlan  vizek állandó vendégei a hosszúszárnyú bálnák, a delfinek, és számos különleges halfajta.

A szigetre Punte de Mitából, a legközelebbi mexikói városka piciny halászkikötőjéből bárkákon viszik a vendégeket.
 
 

A szigetet világhírűvé tevő hely Hidden Beach, ami létrejöttét egy bomba robbanásának köszönheti. A különleges képződményt nevezik szerelem strandjának, vagy rejtett partnak is. Itt új típusú bombát próbáltak ki, mely beomlasztotta a partot, és a laza földrétegben földalatti összeköttetést létesített a tengerrel. A strand homokos partjára bejutni csak úszva, vagy egészen kicsi csónakkal lehet. Felülről olyan mint egy vulkáni kráter, azzal a különbséggel, hogy alul nem láva, hanem tengervíz hullámzik.
 

A két egymás melletti szigetnek más látnivalói is akadnak. A partok mentén sziklabarlangok, fantasztikus öblök, mesterséges alagutak teremszerű barlangokkal váltják egymást.
 
 
Nem csoda, hogy az utóbbi időben egyre többen szeretnének eljutni erre a tájra. Úgy gondolom a képek láttán mindenki szivesen tenne itt egy üdítő kirándulást.
 
Forrás: http://www.amusingplanet.com/2015/02/a-hidden-beach-in-marieta-islands.html

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china