.

A koronavírus terjedése és kezelése kormányzati szinten.Hogyan reagált a kormány a koronavírusraDr. Lenkei Gábor internetes előadásának összefoglalója
 


Mióta 2020 márciusában a kínai Wuhanban, négy év kísérletezés után előállították az állatról emberre terjedő koronavírust, amit a WHO világjárvánnyá minősített, azóta a média napi rendszerességgel foglalkozik vele.
Viszont a média híreiből kimaradt a annak több tízezer orvosnak, egészségügyi szakembernek a közel két évnyi tapasztalata, ami nem mindig, vagy csak részben egyezik a hivatalos propagandával.

Amit ezek a szakemberek megállapítottak:

A vírus leginkább az egészségileg legyengült, krónikus betegségekben is szenvedő idős embereknél okozhat komolyabb problémát vagy halálozást. Az emberek legtöbb, elfogadható egészségi állapotban lévő részében a fertőzést vagy észre sem lehet venni, vagy influenzaszerű tünetekkel néhány nap vagy egy hét alatt kiheverhető.

Érdekes megfigyelni ennek a leginkább a médiában terjedő „halálos” kór körüli hiedelem kialakulását, felfutását, majd lecsengését.
 
  1. Félelemkeltés
Igen profi módon történt ennek a járványnak a bevezetése.
2020 márciusában egyik napról a másikra bevezették a kijárási tilalmat, termelő üzemeket állítottak le, befékezték a gazdaságot.
További lépésként az ismeretlen „szörnyű” járvány hatalmas kockázatával és halálozási számaival riogatták az embereket, ami mint kiderült még a 2 százalékot sem éri el.  
(A 1918-19 ben kitört spanyolnátha, becslések szerint 25-50 millió halálos áldozatot követelt, ami 10-20 százalékos halálozásnak felelhetett meg.  Nincsenek pontos számok, mivel akkoriban erről nem vezettek statisztikát)
Ilyen intézkedések láttán nem csoda, ha az emberekben eluralkodott a félelem az ismeretlen járványtól.
Az ismeretlenség azért furcsa kijelentés, hiszen 2014 és 2017 között amerikai kutatók segítségével kutatták Wuhanban, hogyan lehet az eredetileg csak a denevérek között terjedő vírust emberre is veszélyessé tenni.
 
  1. Következő lépésként híres embereket vontak be a félelemkeltő hadjáratba
Celebek szájából elhangzó véleményeken  és történeteken keresztül bizonygatták a járvány veszélyességét
A napi hírekben folyamatosan közölték a megbetegedések és (a boncolás nélkül) a koronavírushoz sorolt halálozások számát.
       
        2. El kellett hitetni az emberekkel, hogy csak úgy kerülhetik el a súlyos megbetegedést, ha beoltatják magukat az újonnan kifejlesztett, kísérleti ,génmódosító oltással. (A kísérleti jelleget és a génmódosítást nem hangsúlyozták)

        3. Egyéni felelősségünket viszont kiemelik, hogy oltás nélkül akkor is terjeszthetjük a vírust, ha nem is tudunk róla ezzel sok ember megbetegedését előidézve. (érzelmi zsarolás)
         
         4.Az oltás kikényszerítése érdekében az oltottak különféle kedvezményt kapnak. Szabadabb utazás, társadalmi összejövetelek látogatása, stb. Az oltatlanoknak  egyéb sok egyéb hátránnyal kell számolniuk. Most már vannak munkahelyek ahol oltatlanok nem dolgozhatnak.
(Igen érdekes kormányzati megítélés Magyarországon, hogy a jelentősebb foci meccseket, a vadászati világkiállítást, a tömegeket vonzó aug. 20.-i tűzijátékot korlátozás nélkül lehetett látogatni.)

Több mint egy év folyamatos félelemkeltés után az emberek hozzáállását a koronavírushoz egy 2021 májusában készült felmérés mutatja

15 százaléka valós veszélynek tartja
17% nem tudja mi az igazság, de fél tőle
68% nem fél a koronavírustól

21% teljesen egyet ért a koronavírus ellen hozott intézkedésekkel
25% csak részben értet egyet
54% túlzónak, vagy értelmetlennek tartja

Ez a felmérés azt mutatja, hogy lecsengőfélben van a félelem a társadalomban.

Sok emberben felmerül a kérdés hogyan lehet, hogy Dániában minden koronavírussal kapcsolatos korlátozást eltöröltek, Európa több országában meg szigorításra készülnek?  Valahogy nincs meg az összhang a szakemberek és döntéshozók közt.
Az emberek azt hiszik el amit a legtöbbször hallanak. Ez már nem a koronavírus elleni védekezés, hanem különféle eszközök bevetése a másként gondolkodók és az alapvető szabadságjogok ellen.

Dr. Lenkei Gábor interneten elhangzó előadása alapján

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china