.

Gibraltáron már mindenkit beoltottak, mégis terjed a vírusGibraltáron mindenki be van oltva, a fertőzöttek száma mégis drasztikusan emelkedik, a kormány ismét korlátozásokat vezet be.

Gibraltár az az eset, amely megmutatja, hogy  zsákutca  a vakcinák mindenhatóságába vetett hit.

 

Az elmúlt néhány napban a Gibraltáron kialakult helyzet ékes bizonyítéka annak, hogy micsoda brutális ellentmondások között élünk a COVID-19 járvány kirobbanása óta. Egyre több a kérdés, a válasz ugyanakkor sosem egyértelmű.

Az Ibériai-félsziget déli részén található kis brit enklávéban a beoltottak aránya 119%, azaz a felnőtt lakosság 100%-a be van oltva, ráadásul egy jelentős kisebbség  már megkapta a harmadik oltást is. Mindazonáltal október óta a Covid esetek száma folyamatosan növekszik. Bár a kórházi nyomás még minimális, de sajnos már elhunytak is vannak.

Ebben a helyzetben a kormány úgy döntött, hogy új korlátozásokat vezet be a társadalmi életben. Ezek az intézkedések egyelőre a tömegrendezvények felfüggesztésére, a beltéri maszk viselésére és a csoportos összejövetelek tiltására vonatkoznak, később ezeknél komolyabb korlátozásokra is lehet számítani, ha az új esetek száma nem csökken. A gibraltári lakosság értetlenül áll a dologhoz, hiszen nekik azt mondták, hogyha beoltattják magukat, akkor az efféle intézkedéseknek egyszer és mindenkorra vége lesz. A kormányok minden országban éjjel-nappal azt hirdetik, minél több állampolgár van beoltva, annál kevesebb a fertőzött és annál kevesebb a kórházi ápolt, Gibraltáron azonban teljes az átoltottság, így már nem tudni, kiket lehet okolni a COVID esetszámok növekedése miatt.

A szakemberek, az állam a normális életet a nyájimmunitáshoz köti, de úgy tűnik csak egy álmot kerget, hiszen nyáj már van, csak immunitás nincs. Gibraltáron a  lakosság be van oltva, a kórházakban nincs káosz, az egészségügyi rendszer képes megfelelően ellátni az oda bekerülő betegeket, mégis további áldozatokat kérnek a lakosságtól és újabb korlátozásokat helyeznek kilátásba.  Akkor mégis mikor lesz ennek az egésznek vége? Ha mindenki felveszi a harmadik, a negyedik vagy a sokadik oltást? Ha még az újszülötteket, az állatkerti állatokat, a házi kedvenceket is beoltják? Addig amíg egyetlen ember is COVID miatt kerül a kórházba? Ez utóbbi valószínűleg sosem következik be, hiszen a vakcinák sajnos nem képesek megfékezni a vírus terjedését, illetve a betegség súlyosabb formáinak kialakulását.

Az egészségügyi vészhelyzet hívei állítják, a vakcinák jelentik az egyetlen és végleges megoldást a problémára, amivel a lakosság beoltott részét megvédik a fertőzéstől.  Ha védettek akkor mi indokolja a bezárást, a korlátozásokat?. Ha ezzel szemben továbbra is a korlátozások szükségességére hivatkoznak, mert attól tartanak, hogy a téli hónapokban drámai lesz az állapot a kórházakban, akkor el kell ismerniük, hogy a vakcinák nem megfelelőek, hanem csak egy egy kísérlet a vírus terjedésének megállítására.  Ekkor viszont nem indokolt a polgárokra gyakorolt brutális nyomás vagy zsarolás a kísérleti oltás beadatására. 

Mindkét esetben azonban teljesen értelmetlen az oltások folyamatos ismétlése melyet az új “szent grálként” hirdetnek. Ha a vakcinák hatásosak, általában nincs szükség végtelen számú emlékeztető oltásra, kivéve néhány különleges esetet, amelyeket viszont eseti alapon kellene ellenőrizni. Ha viszont a vakcinák nem, vagy csak részben hatásosak, akkor mi értelme megismételni őket egy olyan vírus jelenlétében, amely egyre inkább eltér attól a vuhani verziótól, amelyre a vakcinákat eredetileg tervezték? Hogyan lehet ebben az esetben hiteles az az ígéret, hogy az emlékeztető oltások tartós immunizációt biztosítanak az oltottaknak?

A gibraltári eset felszínre hozza a “vakcinák vagy lezárás” narratíva összes hibáját. Ez a kártya már nem játszható ki egyetlen országban sem. Az állandó riogatás, a kormányok kényszerítő beavatkozása, a kritikus hangok cenzúrázása, az ugyanazokra a kérdésekre mindig más válaszok adása előbb vagy utóbb még a legnagyobb oltás, illetve lezáráspárti embereket is elbizonytalanítja. - írja a bitcoinbazis

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china