.

Cosquer barlangAz ember azt hinné, hogy a tudomány már ismeri az emberiség történetét, de rá kell jönnie, hogy ez csupán hiú ábránd.


A régészet folyamatosan produkálja azokat a leleteket, amelyeket a tudomány először megkérdőjelez, esetleg hamisítványnak tart, vagy egész egyszerűen nem tudja beilleszteni az eddig kialakult világképébe. Mindig el kell telnie némi időnek, hogy megváltozzanak a már kialakult tudományos dogmák.

Ezen felfedezések között vannak amiket a tudomány még ma sem fogad el, mint a keréknyomokat az 5,3 millió éves kőzetben, az icai köveket hamisítványnak tartja, ahol a dinoszauruszok az emberekkel együtt vannak ábrázolva, vagy amit nem lehet letagadni vagy hamisítani azt hallgatólagosan elfogadja, mint a boszniai piramisok létét.
Így alakult a Cosquer barlangban talált rajzokkal kapcsolatos álláspont is. A nehezen megközelíthető teremben talált rajzökat először hamisítvénynak vélték, majd hosszas vizsgálódás után elismerték eredetiségét.


Cosquer barlang

1985-ben egy francia búvár, Henri Cosquer, Marseille mellett a tenger alatti 37 méteres mélységben egy barlang bejáratát fedezte fel. Hat év alatt eljutott a 175 méter hosszú viz alatti rész végéhez, ami egy csarnok a tengerszint felett. Itt hatalmas meglepetésben volt része. Olyan barlangrajzokat talált, amik 16-28 ezer éve készülhettek. A csarnok végén találtak egy 14 méter mély aknát, amit a feltételezések szerint bányaként használtak.  A hitetlenkedő tudósok az ősemberek jelenlétének valódiságát kérdőjelezték meg ezen a nehezen megközelíthető helyszínen.
 

Az elutasító vélemények megváltoztatásához vizsgálatokra volt szükség, Az ehhez szükséges felszereléseket tapasztalt búvárok vitték a barlangba. Az elvégzett radiocarbon kormeghatározás igazolta a feltételezéseket a rajzok valóban 28 és16 ezer év közt készültek.
Időközben arra is fény derült az ősemberek hogyan jutottak a barlangba. A válasz igen egyszerű, abban az időben a bejáratnál nem volt tenger. A jégkorszakban a világtengerek szintje úgy 120 méterrel alacsonyabb lehetett, és a barlang bejárata jóval tengerszint felett volt, 11 kilométerre a parttól.

A rajzok két periódusban készültek. A régebbi 55 rajz kora átlagosan 28 ezer év, és a barlang keleti részében találhatók. Jellemző rájuk a fekete szín. A festék kréta, okker, szén és állati zsír keverékéből készült.

A később készült képek más szinezékkel kászültek. Érdekesség a kezek ábrázolásánál, hogy a bal kéz ujjai hiányosak. Eddig nem sikerült kideríteni mi okozhatja az újperecek nélküli ábrázolást.

Ennek a barlangnak a felfedezése rávilágít, hogy ebben a korban már sok helyen jelen volt a különböző technikai szinten lévő emberiség. Ugyanakkor azt is tudomásul kell vennünk, hogy ebben az időben a földön már több fejlett civilizáció létezett, hiszen a boszniai piramis korát hivatalosan is 29 ezer éveben állapították meg. 

Az emberiség még nagyon keveset ismer saját történelméből.


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china