.

Avokádómag – Szuperétel az egészségértnatur hírek   2017-07-17 /: Szabó Zsófia


Az avokádómagok több antioxidánst tartalmaznak, mint maga az avokádó gyümölcse, vagy a legtöbb zöldség, gyümölcs vagy gyógyító tea.Avokádómag


Ezt a tényt egy kicsit érdekesnek találhatja, pedig igaz és lenyűgöző. Az avokádómag tele van olyan tápanyagokkal, amik számos egészségügyi előnyhöz juttatják a szervezetet. Tény, hogy a magok több antioxidánst tartalmaznak, mint maga az avokádó gyümölcse, vagy a legtöbb zöldség, gyümölcs vagy gyógyító tea. A magok képesek arra, hogy a testet sokkal oldhatóbb rostokkal lássák el, mint bármely más, az élelmiszerpiacon kapható étel. És ezzel még nincs vége az előnyöknek.

Az avokádómag legjobb előnyei

  • Az avokádómag antioxidánsban gazdag, tápláló olajat tartalmaz. Az avokádóban található antioxidáns 70%-a a magban található, míg csupán 30%-a van a gyümölcs húsában és héjában. Ezek a hatékony antioxidánsok képesek a magas koleszterinszint csökkentésére és a szívproblémák több fajtáját is képesek megelőzni, például a szívrohamot és sztrókot.
  • A szuper gyülmölcs magja nagyszerű alternatíva a test gyulladásos betegségeinek csökkentésére, de különösen jól működik a gyomor-bél traktusban fellépő duzzanatok enyhítésében is.
  • Használata elősegíti a hasmenés elmúlását és megakadályozza és természetesen enyhíti a székrekedést.
  • Egyesek gyomorfekély ellen is alkalmazzák, hiszen a magok antioxidánst tartalmaznak, ami fenolvegyületként is ismert. Ezek az összetevők antibakteriális és antivírus tulajdonságokat tartalmaznak, így a magok hatásosak az emésztőrendszeren belüli fekélyek kialakulása ellen.

Ha még néhány okra lenne szüksége, miért fontos, hogy az avokádómag az étrendje része legyen, a következők meg fogják lepni:

  • A magok flavonolt tartalmaznak, ami egy olyan antioxidáns, ami segít megelőzni és csökkenteni a tumorok növekedését. Ha azt tapasztalja, hogy talán tumora van, akkor a legfontosabb, hogy keresse fel orvosát az orvosi kezelés egyeztetése miatt, de emellett az is rendkívül fontos, hogy még több flavonolban gazdag ételt vonjon be az étrendjébe, mint például az avokádó magot.
  • Ha immunrendszer-erősítésre van szüksége, és megvédené magát a megfázástól és az influenzától, az avokádómag segíthet ebben.
  • Ezek a magok képesek felvenni a harcot a szabadgyökök ellen, amik különböző betegségeket és öregedést okozhatnak. Ha le akarja csökkenteni az öregedési folyamatokat és visszaszorítaná az öregedéssel járó foltokat és ráncokat, az avokádómag képes visszaépíteni a kollagént a bőr alatt, ezzel fiatalítva a bőrt.

Az egészségügyi előnyök nem érnek itt véget:

  • Ezek a magok természetes úton segítenek abban, hogy fiatalnak is érezze magát, ugyanis csökkenti a csontbetegségeket, az ízérzészavart és a test fájdalmait és panaszait, vagyis segít abban, hogy energikus maradjon és élhesse az életét.
  • A gyógyító magok hasznosak a vércukorszint csökkentésében és segítenek elérni az ideális testsúlyt is. A magok segítenek a telítettségérzet elérésében, így nem lesz szüksége az evés utáni nassolásra.

Honnan szerezhet avokádómagot?

Mindössze annyit kell tennie, hogy óvatosan felnyitja az avokádót, kiveszi belőle a magot, egy műanyag zacskóba helyezi és összetöri egy kalapáccsal. Ezután az összezúzott magott darálóba kell tenni, és finom porrá kell zúzni. Ezután szórja a magot az ételekhez, fogyassza egészséggel és élvezze a jótékony hatásait.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china