.

Amit kevesen tudnak a karfiolrólA karfiol számos formában fogyasztható, például salátaként nyersen, főzve köretként vagy akár rántva is. Nagyon változatosan elkészíthető zöldségről van szó, ezért gyakran előfordul, hogy királyi szuperételként is emlegetik.


A bőrre, a hajra és az immunrendszer működésére is rendkívül jó hatással van, ugyanakkor óvatosnak kell lennünk a fogyasztásakor. A különböző rovarok előszeretettel foglalják el a karfiol belsejét és ezek sokszor szabad szemmel nem is láthatóak. Elengedhetetlen, hogy óvatosak legyünk és minden alkalommal mossuk meg a karfiolt, mielőtt megfőznénk, elfogyasztanánk.

Íme a lista a lenyűgöző előnyökről, amikkel a karfiol rendszeres fogyasztása jár:

1. Rákmegelőző tulajdonságok

A karfiol kénvegyületek tárolója, így segíthet a daganatok fejlődése elleni küzdelemben, mondta el dr. Anju Sood.

Az Amerikai Országos Egészségtudományi Intézet Országos Orvostudományi Könyvtárának honalpján közzétett online folyóiratban a szerzők, Kendra J. Royston és Trygve O. Tollefsbol megjegyezték:

„Az epigenetikai étrend rendkívül érdekes, hiszen a kutatás azt sugallja, hogy a keresztes zöldségek nem csak fontos tápanyagforrások, de kulcsfontosságú szerepet játszhatnak abban, hogy a rák többé ne legyen életveszélyes betegség.”

A szakértők azt is megjegyezték, hogy ezek a zöldségek gyulladásgátló hatású vegyi összetevőket tartalmaznak, valamint bizonyos rákkeltő enzimek méregtelenítését is elősegítik és sok rákos sejtre mérgezőek.

2. Vitamintartalom

C- és K vitamint tartalmaz, és képes megakadályozni a koleszterinszint növekedését valamint javítja a szervezet véráramlását is.

3. Ásványi anyag raktár

Rengeteg ásványi anyagok tartalmaz, például magnéziumot, foszfort, káliumot, mangánt és rengeteg fehérjét. Ez a sok vitamin és fehérje teszi a karfiolt az egyik legjobb választássá az egészséges étrendhez.

4. Hatalmas rosttartalom

Az élelmi rostok segítik az emésztési folyamatokat és segítenek megvédeni a gyomor falát is. A karfiol rendkívül jó rostforrás, ami hosszabb időn keresztül szívódik fel. Néhány esetben a karfiol túlzott fogyasztása puffadáshoz vagy gázokhoz vezethet.

5. Jót tesz az agynak

Karfiol rendkívül jó B-vitamin és kolin forrás, amely segít az agy fejlődésében, élesíti a memóriát és segíti a tanulást.Csőben sült karfiol

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china