.

Amit kevesen tudnak a karfiolrólA karfiol számos formában fogyasztható, például salátaként nyersen, főzve köretként vagy akár rántva is. Nagyon változatosan elkészíthető zöldségről van szó, ezért gyakran előfordul, hogy királyi szuperételként is emlegetik.


A bőrre, a hajra és az immunrendszer működésére is rendkívül jó hatással van, ugyanakkor óvatosnak kell lennünk a fogyasztásakor. A különböző rovarok előszeretettel foglalják el a karfiol belsejét és ezek sokszor szabad szemmel nem is láthatóak. Elengedhetetlen, hogy óvatosak legyünk és minden alkalommal mossuk meg a karfiolt, mielőtt megfőznénk, elfogyasztanánk.

Íme a lista a lenyűgöző előnyökről, amikkel a karfiol rendszeres fogyasztása jár:

1. Rákmegelőző tulajdonságok

A karfiol kénvegyületek tárolója, így segíthet a daganatok fejlődése elleni küzdelemben, mondta el dr. Anju Sood.

Az Amerikai Országos Egészségtudományi Intézet Országos Orvostudományi Könyvtárának honalpján közzétett online folyóiratban a szerzők, Kendra J. Royston és Trygve O. Tollefsbol megjegyezték:

„Az epigenetikai étrend rendkívül érdekes, hiszen a kutatás azt sugallja, hogy a keresztes zöldségek nem csak fontos tápanyagforrások, de kulcsfontosságú szerepet játszhatnak abban, hogy a rák többé ne legyen életveszélyes betegség.”

A szakértők azt is megjegyezték, hogy ezek a zöldségek gyulladásgátló hatású vegyi összetevőket tartalmaznak, valamint bizonyos rákkeltő enzimek méregtelenítését is elősegítik és sok rákos sejtre mérgezőek.

2. Vitamintartalom

C- és K vitamint tartalmaz, és képes megakadályozni a koleszterinszint növekedését valamint javítja a szervezet véráramlását is.

3. Ásványi anyag raktár

Rengeteg ásványi anyagok tartalmaz, például magnéziumot, foszfort, káliumot, mangánt és rengeteg fehérjét. Ez a sok vitamin és fehérje teszi a karfiolt az egyik legjobb választássá az egészséges étrendhez.

4. Hatalmas rosttartalom

Az élelmi rostok segítik az emésztési folyamatokat és segítenek megvédeni a gyomor falát is. A karfiol rendkívül jó rostforrás, ami hosszabb időn keresztül szívódik fel. Néhány esetben a karfiol túlzott fogyasztása puffadáshoz vagy gázokhoz vezethet.

5. Jót tesz az agynak

Karfiol rendkívül jó B-vitamin és kolin forrás, amely segít az agy fejlődésében, élesíti a memóriát és segíti a tanulást.Csőben sült karfiol

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol