.

Vonat a felhőkbeA Tren a las Nubes, azaz a vasút a felhőkbe, Dél-Amerika egyik legérdekesebb vasútvonala, mely az Andokban halad. A látványos vasút Argentína egyik leghíresebb turistalátványosságává vált.

 

A vasút elnevezése nem csak költői túlzás

A vasúti építése 1921-ben kezdődött és legmagasabb szakasza, a La Polvorilla viadukt, 1932-ben készült el, ezután még 1948-ig zajlottak munkálatok. A pálya magas hegyek között, kietlen kopár vidéken halad, építése közben 400 munkás veszítette életét.

La Polvorilla viadukt

A vasút az időközben kiépült infrastruktura miatt, (utak, légiközlekedés) jelentőségét vesztette. További hasznosítását az  állami tulajdonban lévő vasúttársaság az idegenforgalmban képzelte el. Az első, turisták számára indított járat 1972 júlis 16-án indult Salta-ból. 1991-ben a vasút magánkézbe került.

 


<iframe width="720" height="405" src="https://www.youtube.com/embed/lwMGGIj-LPw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 

Az útvonalon közlekedő vonatok jelenleg is Salta-ból indulnak, 1187 méteres magasságból. A vonatok sebessége 35 km és 16 óra alatt teszik meg az oda-vissza az összesen 434 kilométer hosszú utat. A vasútvonal érdekessége, hogy 29 hídon, 21 alagúton vezet át, mielőtt a vonatok szerelvényei 4220 méteres magasságba érnek, hogy átszeljék a La Polvorilla viaduktot. Ezzel a világ ötödik legmagasabban futó vasútvonala.

A vonat az út folíamán kétszer áll meg. Az egyik pihenő San Antonio de los Cobres-ben van, míg a másikat a híres La Polvorilla viadukt mellett alakították ki. A járatokon az étkezőkocsi mellett orvos is van, ha vala valaki nem birja a 4000 méter nagasságban lévő ritka levegőt, azonnali segítséget

A vidukt mellett kialakított pihenő
 
A pálya szakaszai

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol