.

Villám csapot egy utasokkal teli repülőbe
Videó örökítette meg a rémisztő pillanatot, amikor egy Delta repülőgépet egy hatalmas villám talált el, miközben a kifutópályán állt Atlantában.

Az eset akkor történt, amikor a Delta Air Lines 67-es számú járata felszállásra várva sorakozott a viharos időjárásban a Hartsfield-Jackson Atlantai Nemzetközi Repülőtérről, hogy Las Vegasba induljon.

A felvételt Jack Perkins készítette, aki az egyik utas volt egy másik repülőgépen, ahonnan éppen tanúja volt az eseménynek.
 
"Miközben a földön veszteglő repülőgépeket filmeztem Atlantában 2015 augusztus 18-án, akkor sikerült filmre vennem a Boeing 737-900ER gépet ért közvetlen villámcsapást," - írta Perkins.
A Delta szóvivője Morgan Durrant szerint a repülőgép fedélzetén legalább 111 utas és hat fős legénység tartózkodott, amikor a villám lecsapott. Az incidensben senki sem sérült meg.
 
"A repülőgép kialakítása lehetővé teszi a villámok biztonságos átirányítását, " - mondta Durrant az Atlanta AJC újságnak. "A törzs szerkezete és az ipari minőségű szigetelés szupervezető villámhárítóként működik, amely átcsatornázza a villámot az utasok és a személyzet körül a futóművön keresztül a földbe."


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/HZVX921Z0wc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja