.

Vendégcsalogató érdekesség egy amszterdami hotelben
Amszterdamba azért megy a turista, hogy sétáljon az óvárosban a lagunák övezte házak között, és megismerje észak Velencéje hangulatát. Ezen a vidéken nem talál hegyeket, itt a város a látnivaló.

A városban számos hotel található és ezek közül az egyik, ha külsejével nem is, de néhány szoba különleges kialakításával hívja fel magára a figyelmet. Azoknak a vendégeknek ajánlják, akik kíváncsiak Amszterdamra, de a hegymászást is szeretik.

A legtöbb hotelszoba unalmasan egyforma elrendezésű: egy kis előtér, egy fürdő, és a tulajdonképpeni háló, ággyal, fotellel, esetleg íróasztallal. 
Ezzel a megoldással szakított a Volkshotel vezetősége, mikor a szoba közepén hegyet idéző emelvény tetejére rakta a fürdőszobát.
A hotelben 9 speciális szobát alakítottak ki, köztük az Edmundot, amit Jos Blom és Jasper Eustace tervezők álmodtak meg. A terv egy olyan helyiség megalkotása volt, amiben megjelenik egy hegy, ugyanakkor minden komforttal felszerelt és még különleges is.
Az ágy a „földszinten”, az építmény egyik beugró részén kapott helyet, akárha egy barlang félig fedett takarásában feküdne, egy lépcsősor segítségével mehet fel a kádhoz. Hogyha ejtőzni szeretne egy kicsit a növények közt, megteheti, mert még egy kis kaktuszkert is helyet kapott a felső szinten.
Ha a zuhanyt választja, akkor az ággal átelleni oldalra sétáljon, ahol olyan hangulat uralkodik, mintha a vízesés alá állna be egy kicsit. A falakat itt üveg is alkotja, nem csak a koncepció egészére jellemző fa, és az áttetsző falak mögött cserepes növényekkel erősítik a természetes hangulatot.
A szoba többi része már nem ilyen különleges, bár a formáknál itt sem mindig a megszokottakat kapja, hiszen igazodni kell a dizájnhoz. A szoba természetesen bérelhető 139 euróért éjszakánként.- írja a divány.hu

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol