.

Véget ért a Csillaggyermek koponya vizsgálataMegszületett a "Csillaggyermek" koponya vizsgálatának végső eredménye


Valamikor az 1930-as években a "Csillaggyermek" koponyát egy vakációzó fiatal lány találta meg egy barlangban vagy bányában Delicias külterületén Mexikóban, egy tipikus kinézetű koponyával együtt. Mélyen ülő szemei, nagy kerek feje eltért az átlagos emberi koponyáktól ezrért felmerült a gyanú, hogy féig ember, félig földönkívüli hibrid lény koponyáját találták meg.
 


Csillaggyermek koponya és egy normális emberi koponya


A "Csillaggyermek" -nek nevezett koponyát hosszú évekig egy istállóban tárolták, amíg 1998-ban átadták a jelenlegi tulajdonosnak, Melanie Youngnak. 1999-ben Lloyd Pye kezdte vizsgálni a koponya eredetét, aki a következő tizenöt évben azt próbálta bebizonyítani, hogy az egy idegen hibridé volt.

A vizsgálat célja annak megállapítása, miszerint a 900 éves abnormális formájú "Csillaggyermek" koponya egy idegen-hibrid lényhez tartozott-e vagy sem. A projekt első fázisában egy pontos másolatot szereztek be a kutatók és jogi biztosítékokat, hogy az eredeti koponyán fizikai teszteket végezhessenek. Ezután a koponyát más emberi és állati koponyákkal vetették össze, melyből kiderült, hogy leginkább egy 5 éves Down-szindrómás gyermekéhez hasonlít.
 


A koponya sajátosságai alapján elképzelt gyermek


Amikor a pontos méreteket összehasonlították egy tipikus 5 év körüli koponyával, a legjelentősebb eltérés a megnövekedett koponya űrtartalom volt. A fogak vizsgálata megerősítette, hogy a koponya körülbelül egy 5 éves gyermeké lehetett.

A végső fázisban DNS-t vontak ki a koponya belsejéből és egy fogból. A mitokondriális DNS-tesztek azt mutatták, hogy a gyermek fiú volt, anyja pedig az amerikai őslakos C1 haplocsoporthoz tartozott. Az apai DNS vizsgálat kimutatta, hogy az apa amerikai őslakos és a Q haplocsoportból származott. A "Csillaggyermek" koponyát tehát 100% -ban emberinek találták.

Ezzel lezárult egy évtizedek át tartó találgatás, miszerint úgy ezer éve is jártak földönkívülek Amerikában, akiknek gyermekét egy helyi lakos hozta világra. - írja az újvilágtudat
 


Melanie Young a kopnya tulajdonosa

Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja