.

Vajon télyleg lehetséges a levitácó?Az emberi levitáció különleges, misztikus jelenségek közé tartozik, amik évszázadok őta izgatják az emberek fantáziáját.

Most nem azokra a vásári mutatványosokra kell gondolni, akik ruhával fedett, erős talapzaton álló fém rúdhoz erősített tálcán ücsörögnek úgy egy méter magasságban a föld felett, és aprópénzre váltják a közönség csodálkozását 
Ezeknek az embereknek annyi közük van a levitációhoz, mint Mackó sajtnak a brummogáshoz.

A tudomány mai állása szerint másféle "levitáció" nem is létezhet, hiszen a fizika törvényei szerint az lehetetlen.

Mivel a fzikusok úgy gondolják hogy ez lehetetlen, nem is foglalkoznak vele.
"Fantazmagóriát nem kutatunk" válaszolta a levitáció tudományos vizsgálatát hiányoló újságírói kérdésre Massachusetts Institute of Technology (MIT) egyetem professzora William Shockley

 

A levitáció egy olyan folyamat, amely során egy tárgy vagy személy legyőzve a gravitációt stabilan lebeg a levegőben anélkül, hogy bármilyen más testtel kontaktusba kerülne.

Wikipedia 


A levitáció kozépkori ábrázolása


Dan White amerikai bűvész azzal vált híressé, hogy utcai trükkjeit egy operatőr rögzítette, amit a tv-ben is levetítettek. Ezek a kis varázslások országos hírnevet szerztek neki.
 
Ilyen, és ehhez hasonló  "varázslatokat" csinált
 

<iframe width="720" height="406" src="https://www.youtube.com/embed/Sa_SCJJ4Wkc" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
 
A levitáció mindig izgatta és úgy gondolta, hogy az csak valami ügyes trükk lehet. Ha pedig trükk akkor ő azt meg tudja tanulni. Hosszas kutakodás után hallott egy tibeti szerzetesről aki nem a kispályás vásári mutatványos katagóriába tartozik. Visszavonultan él egy kolostorban, és akiről az a hír járta, hogy meditálás közben képes a levegőbe emelkedni. 
"Ha Ő meg tudja csinálni, akkor én is, csak a trükkjét kell ellesni" - mondta kis csapatának és egy operatőrrel elindult Tibetbe. Eldöntötte kideríti, hogy ez a levitáció miféle szemfényvesztés, és ő hogyan tudná megtanulni. Egy ilyen produkció világszám lenne.

Némi keresgélés után rátalált a szerzetesre, aki végül hajlandó volt tudományát kamerák előtt is bemutatni.


<iframe width="720" height="406" src="https://www.youtube.com/embed/SnLj8DMqaC8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

A felvételt ezerszer visszanézte, de nem lett okosabb tőle. Azt, hogy a látott és lefilmezett levitáció valóság, nem hitte el. Úgy gondolta a szerzetes olyan ügyes bűvész vagy illuzzionista, aki még őt is ámulatba tudja ejteni.

Utazésa nagy reményekkel indult, de csak szép élményekkel gazdagodott. Célját nem érte el, a levitáció titka a szerzetesnél maradt.

P.R.
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja