.

Ufót láttak a pilótákVizsgálatot indított az Ír Légügyi Hatóság egy "ismeretlen" objektum miatt, melyet több pilóta is megfigyelt Írország partjainál, és amiről azt jelentették, hogy "csillagászati" sebességgel repült, mielőtt eltűnt volna.

Az UFO-t először egy meglepett British Airways pilóta vette észre november 9-én, körülbelül reggel 6:47-kor helyi idő szerint, miközben Írország délnyugati partvidéke felett repült.
 
A pilóta a Heathrow repültérről indult Montreálba egy Boeing 787-es utasszállító géppel, amikor felhívta a Shannon Légiforgalmi Irányítást, hogy megkérdezze, vannak-e katonai gyakorlatok a légtérben.

Az alábbi linken hallgatható meg a beszélgetés teljes archivált felvétele:
http://archive-server.liveatc.net/einn/EINN-High-Nov-09-2018-0630Z.mp3

A légiirányítás azt közölte, hogy nincsenek katonai gyakorlatok, és hozzátette: "Semmi sem látszik sem az elsődleges, sem a másodlagos radaron."

"OK. Olyan gyorsan mozgott," - felelte a pilóta. "Ön mellett?" - kérdezte az légiforgalmi irányító. A pilóta leírta az UFO-t, amely a repülőgép bal oldalán jelent meg, majd "gyorsan észak felé fordult".

A pilóta azt mondta, hogy "erős fényt" láttak, ami "nagyon nagy sebességgel eltűnt". Azt mondta, hogy nem hiszi, hogy ütközési pályán volt, de "azon tűnődött", hogy mi lehetett az.

Majd a Virgin Airlines Boeing 747-es gépének pilótája is csatlakozott a beszélgetéshez, és azt mondta, hogy egy meteor vagy valamilyen más tárgy lépett be a Föld légkörébe. A pilóta azt mondta, hogy "több objektum követte ugyanolyan pályán", és hogy "nagyon világosak voltak ott, ahol vagyunk".
 
Amikor a Shannon légiirányítás megkérdezte a pilótáktól, hogy melyik irányba haladnak a tárgyak, a Virgin Airlines pilóta azt mondta, hogy neki "tizenegy óra pozíció" felé "két erős fény van a jobb oldalon", majd nagy sebességre gyorsult. "Ez nagyon érdekes," - mondta a pilóta.
 

A380 műszerfal

Ezután egy harmadik pilóta szólt közbe, és azt mondta, hogy "örülök, hogy nem csak én láttam", és beszámolt az UFO-ról, amely "csillagászati, mintegy kétszeres hangsebességgel repült" (2500 kilométer/óra sebesség), majd a Shannon légiirányítás közölte a British Airways pilótával, hogy "a levegőben lévő más repülőgépek is ugyanazt jelentették, így megnézzük és meglátjuk."

Az Ír Légügyi Hatóság, hogy jelentést nyújtott be a "szokatlan légi tevékenységről", miután egy "kis számú repülőgép pénteken" észlelte az azonosítatlan jelenséget.

"Ezt a jelentést normál eljárás során fogjuk kivizsgálni," - közölte a légügyi hatóság egy nyilatkozatban. (1)

(1) - https://www.irishexaminer.com/breakingnews/ireland/close             
ujvilágtudat
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja