.

UFO
Az alternatív médiákban, az interneten elmaradhatatlan témakör az UFO. Szinte már a csapból is ez folyik. Rengeteg videó, leírás, hozzászólás kerül nap mint nap közlésre. de mindenki számára meggyőző konkrétumokat mégsem látni.  Az emberek egy részének már herótja van a szó hallatán.
 


A fekete lovag néven ismert UFO formája ihlette meg a Serenity című scifi űrhajójának alakját.

Ezek az emberek nem hisznek az UFO-k létezésében, gúnyos mosollyal fogadják a sokadrendű pletykalapokban megjelenő "szenzációs" híreket. Legfőbb érvük: Ha ilyen lenne, azt főműsoridőben bemondanák a híradóban. Amíg ez nem történik meg addig számukra ez a jelenség nem létezik. 
Pedig gondoljunk bele!  Univerzumunkban számtalan galaxis létezik több milliárd csillaggal. Számukat még megbecsülni sem tudják. A természet nem olyan pazarló,hogy ekkora helyen csupán egy jelentéktelen csillag kis bolygólyán, a Földön ad lehetőséget az élet kialakulására.

Erre már akadémikus körökben is rájöttek ezért a legkülönbözőbb módszerekkel keresik az idegen létformák, civilizációk nyomait, de nem találják, (mondják nekünk). A tudós emberek sok fáradságtól megkímélhetnék magukat, ha kimennének a kert végébe és felnéznének az égre. Rengeteg olyan dolgot találnának, (és találtak is), ami idegen civilizáció jelenlétére utal, amit a mai tudásunkkal másként nem lehet megmagyarázni. Ezért a legegyszerűbb a tudomány számára, ha nem beszél róla.

Csak néhány érdekesség:
A mexikói vulkánba ereszkedő kilométer hosszú szivar alakú tárgyról a helyi tv is beszámolt
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/5AWDAcDJJXU?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Azóta sem hallani ennek kivizsgálásáról, vagy magyarázatáról.

1960 februárjában a "The New York Times" naplap által bejelentett, hivatalos helyekről szerzett információk szerint egy olyan szatelitet mértek be, melynek pályája amerika felett keresztezi egymást és amit nem az USA vagy a rivális Szovjetunió lőtt fel.
Mivel ennek a titokzatos objektumnak a helyzete, pályája ismert, a mai technikával könnyen megközelíthető, vagy begyűjthető lenne. Megismerésére azonban nem történtek lépések, hivatalos helyekről azóta sem szivárgott ki róla semmiféle információ.

A legnagyobb rejtély, ami itt lebeg minden nap a szemünk előtt, az a Hold. Annyira megszoktuk
jelenlétét, hogy természetesnek vesszük, esténkénti fényét. Hiányozna, ha nem lenne ott. Viszont független kutatók több könyvben is publikálták számításaikat, miszerint a fizika törvényei szerint a Hold nem lehetne ott ahol van.
Tény, hogy a Hold körül valami nincs rendben. Az Apolló program keretében készült és közreadott képeken több helyen retusálás nyomai látszódnak. Ezeket a képeket nézegetve olyan érzése támad az embernek, mintha a korai Szovjetunióban lennénk, ahol szokás volt a kegyvesztett funkcionáriusokat utólag kiretusálni a csoportképekből.

Mit rejthet a kitakart rész?

A legnagyobb rejtély azonban mégis az, miért nem küldenek több mint negyven éve embert a holdra, mi lett a nagy holdi kolóniák tervével, miért fordult a kutatók figyelme a sokkal távolabbi Mars felé.  Olyan, mintha azért nem vizsgálnánk meg mi van az ajtónk előtt, mert hátha a szomszéd utcában érdekesebbet találunk.

Ezek csak kérdések, amelyekre nem ismerjük a választ. Azonban vannak esetek, melyek résztvevői egészen különös történeteket mesélnek el. Ilyen az 1996-os brazíliai eset, melynek résztvevői másként emlékeznek a történtekre, mint a hivatalos magyarázat.

Kanada volt védelmi minisztere, aki információit nem a szomszéd trafikban szerezte, kijelentette, legalább négy földönkívüli faj van kapcsolatban az USA vezetésével.

Persze mindezen hírek, híresztelések, csak a tömegszórakoztatás által igényelt fantasztikumok kedvéért keletkeztek, tartalmuk minden alap nélküli. Vagy mégsem?

Döntsék el Önök!
 
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja