Tücsöklisztből készült snack, tészta, müzli kapható a CarrefourbanBemutatta új, rovaralapú élelmiszer termékcsaládját a Carrefour üzletlánc Spanyolországban.


A vállalat összesen 10 új rovaros terméket árul majd a boltjaiban, többféle árucikk alapja a tücsökliszt. A cél, hogy megismertessék a vásárlókat az olyan újdonságokkal, melyek a fenntartható, környezetkímélő termelés legjobb példái.

A vállalat összesen 10 új terméket helyez ki a boltok polcaira: energiaszelet, snack, tészta, müzli szerepel a kínálatban. Az alapanyagok mindegyik élelmiszercsoporthoz európai ökológiai gazdálkodásokból származnak – írja a Bumm.sk cikke.

Tücsöklisztből készült csoki
 

A visszajelzések alapján az eddigi kedvenc a Jimini csokis tücsökszelete, aminek az alapanyaga tücsökliszt. A termékeket újrahasznosított papírból készült dobozba csomagolják, melyen részletes tájékoztató olvasható a felhasznált összetevőkről és a gyártási folyamatról, illetve a termék tápanyagtartalmáról. Ezen kívül arról is informálják a vásárlókat, hogy milyen előnyökkel jár a rovaralapú élelmiszerek fogyasztása, illetve hogyan járulnak hozzá a fenntartható gazdálkodás kialakításához a termékek.


A Carrefour üzletlánc Spanyolországban bemutatta az új, rovaralapú élelmiszer termékcsaládját. Az egyik alapanyag a tücsökliszt.

A FAO (Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete) felmérése alapján ma már a rovaralapú élelmiszerek mintegy 2 milliárd ember étrendjében szerepelnek. Ezek az ételek proteinben és vitaminokban gazdagok, továbbá létfontosságú aminosavakat, illetve ásványi anyagokat tartalmaznak. Ráadásul a Carrefour új termékeinek előállítása a hagyományos élelmiszerekhez képest jóval kevesebb károsanyag-kibocsátással és vízfelhasználással jár – írja a Bumm.sk.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.
 
.Vár a Costa del Sol