.

A tiszta víz, mint gyógyszer




Dr. Fereydoon Batmanghelidj azt tűzte ki célul, hogy megismertesse az emberekkel a víz egészségre gyakorolt hatását, a dehidratációt és következményeit,  a vízivás fontosságát, a víz szerepét egészségünk megőrzésében

Dr. Fereydoon Batmanghelidj szerint a dehidratáció a mögöttes oka sok krónikus „betegségnek”. A víz, só és ásványi anyagok megfelelő bevitele megelőzheti a betegségek kialakulását, illetve visszafordíthat már megtörtént károsodásokat. Az úgynevezett „modern” gyógyászat még mindig a vírusokat és a géneket hibáztatja a degeneratív állapotok nagy része miatt, pedig sokszor elég lenne, ha a víz természetes gyógyító tulajdonságára támaszkodnának a drága és számtalan  mellékhatást okozó gyógyszerek helyett.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj M.D. — Állami Egészségügyi Fórum, Washington D.C.

A doktor könyvében helytelennek tartja a 20. század orvostudományának szemléletét

„Amit nekünk, orvosoknak az orvostudományi iskolákban tanítanak, egy alapvetően rossz tudományos feltevésen alapszik.  A 20. század tudománya az emberi testről alkotott tudás »sötét kora«. A 20. század orvostudománya, hogy »tudományosnak« tűnjön, sok mindent megmagyarázott és megbélyegzett, könyveket írt, még több könyvet az emberi testről, a betegségekről, de minden, amit leírtak, nem volt más, mint az »ismeretlen etiológia* betegsége«. Megmagyarázták őket, de senki sem tudta, hogyan alakulnak ki. Később elkezdték a vírusokat hibáztatni, majd a pácienst okolni, mondván ez »genetikai« adottság. Így, az orvosi társadalom, hogy leplezze az emberi szervezetről alkotott tudásának hiányát, bélyegeket hozott létre és a személyt kezdte okolni. Ez volt a 20. század orvostudománya.
Az én felfedezéseim eredményei, amik tisztázzák, hogy az emberi test, vagy bármilyen élő anyag a víz jelenléte által szabályozott, egy paradigmaváltás az emberi test megértésének egyetértett oldaláról az emberi test megértésének megoldást kínáló oldalára.”

* Etiológia a dolgok ok-okozati összefüggéseinek tanulmányozását jelenti
 

Majd így folytatja

„…Így a 21. századi gyógyászatban az új igazság, hogy a fájdalmas és degeneratív betegségek elsődleges oka, beleértve a rákot és az AIDS-et is a dehidratáció. Tévútra mentünk az orvostudományban és nem ismertük a hisztamin* szerepét az emberi testben, át kell formálnunk a megértésünket, mert most már ismerjük a megoldást sok olyan beteg állapothoz, amiket anti-hisztaminokkal** kezelnek, és ez a megoldás a víz."

(*A hisztamin az élő szervezetben jelen lévő természetes anyag, mely részben a szervezetben termelődik, részben pedig élelmiszerekkel kerül be. A sejtekből felszabadulva gyulladásos (pl. asztmás vagy szénanáthás) reakcióhoz vezethet. Dr. Batmanghelidj forradalmasította a hisztaminról alkotott elképzeléseket, felfedezései szerint ugyanis ez az az anyag a testben, ami az idegrendszeren keresztül, a legfőbb felelőse a test vízszabályozásának.)
(** Az anti-hisztamin a hisztamin hatását gátló anyag. Gyógyszerként használatos például allergiák, túlérzékenységi reakciók kezelésében.)

Problémát abban látja, hogy az orvosok gyógyszert adnak olyan panaszokra, amit igazából a dehidratáció okoz


 

„…ma egy »betegápoló« rendszerünk van, ahol az emberek egyre betegebbé és betegebbé válnak, és ahol a receptre felírt gyógyszerek csak az USA-ban 150 000-200 000 embert ölnek meg évente. Ezt nem tekintik orvosi hibának. 
Évente két millió ember lesz betegebb Amerikában a receptre felírt gyógyszerek által, mert az orvosi társadalom soha nem értette meg a dehidratációt és a dehidratációt orvossággal kezeli.

Dr. Batmanghelidj néhány tanácsa dehitratáltság ellen

.... ha felkelsz reggel, és úgy érzed nincs kedved kiszállni az ágyból, mind azért van, mert dehidratált vagy.  A nyolc óra alvás alatt megtagadtad az agyadtól az energiát, a hidroelektromosságot*, és a dehidratáció miatt fáradtnak érzed magad. A víz, mint egy »jó arcon csapás«, 3-5 percen belül kiránt az ágyból."

"Szükséged van vízre rendszeresen, szükséged van sóra (ásványi anyagokra) rendszeresen. Szükséged van a napi mozgásra, mert az agyad kémiai működése attól függ, hogyan mozgatod az izmaidat.”


* Hidroelektromosságnak a víz segítségével nyert elektromosságot nevezik. Az agy 80%-a víz és 25 milliárd idegsejtből áll, amelyek egy kiterjedt elektromos hálózatot alkotnak.
”…Vízre az étkezés előtt van szükséged. Az első dolog legyen reggel, ha felébredsz, hogy igyál két pohár vizet, hogy megszüntesd az éjszakai dehidratációt. Aztán vízre van szükséged fél órával étkezés előtt, mert, ha szeretnéd megemészteni az ételt, akkor jobb, ha megadod neki a vizet még előtte. Szükséged van egy pohár vízre két és fél órával étkezés után is, hogy befejezd az emésztési folyamatokat és hidratáld a területeket, amik vizet veszítettek a keringés miatt. Minden negyed liter vízhez szükséged van egy negyed teáskanálnyi sóra, és szükséged van még más ásványi anyagokra is, hogy szabályozni tudd azt a vízmennyiséget, ami a sejtek belsejében tárolódik.”

Az FDA (Élelmiszer és Drog hivatal) a vízivás fontosságát nem propagálja és az is megfordult fejében, hogy ezért bepereli ezt az intézményt.

.....mert úgy hiszem az FDA hanyag volt a közönség informálásával kapcsolatban és teret adott a gyógyszeripar módszereinek, hogy a dehidratációt gyógyszerekkel kezeljék, és úgy vélem, hogy az ezzel okozott kár sok gyermeknek okoz kellemetlen betegségeket.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj hivatalos weboldala: www.watercure.com

Forrásanyag:  netextra.hu

 

 




Nyaraljon Costa del Solon!
 



Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja