.

Terroristák földalatti bázisára bukkantak SzíriábanErődített barlangokat fedeztek fel Szíriában, ahol a terroristák el tudtak rejtőzni és félrevezető videókat forgatni.


A Szíriai Hadsereg egy hatalmas barlanghálózatot fedezett fel a közelmúltban felszabadult Khan Shaykhun város közelében, egy elhagyott terrorista erődítményt Idlib kormányzóságban. Az RT hírügynökség kizárólagos belépési engedélyt kapott a kifinomult föld alatti erődbe.


 

Körülbelül 3500 terrorista rejtőzködött a barlangokban, mielőtt augusztusban vereséget szenvedtek. A  több mint 10000 négyzetméteres föld alatti menedéket egy olyan erődítménnyé alakították, ahonnan önállóan működhettek.

Számos ládát találtak tele lőszerekkel és fegyverekkel, köztük amerikai gyártmányú TOW tankelhárító rakétákat, amelyeket a terroristák otthagytak az alagutakban.

A parancsnoki központ és a foglyok számára szolgáló ketrecek mellett a barlangokban egy dróngyár is működött, amely UAV-okat készített megfigyelő missziókhoz és bombák szállításához. Az ott készített drónok egy része olyan fejlett volt, hogy elérhették a 4000 méteres magasságot és akár 150 km-es távolságot is képesek lehettek megtenni.

A barlangokban felfedeztek egy föld alatti kórházat is. A szíriai hadsereg szerint az orvosi létesítményt nem csak a sebesült harcosok kezelésére használták, hanem filmdíszletként is szolgált. Damaszkusz szerint ez volt a rögtönzött stúdió, ahol a hírhedt nyugati támogatású segélycsoport, a Fehér Sisakosok egy hamis vegyi támadásról készült videót forgattak Khan Shaykhunban, még 2017-ben.

Akkoriban Damaszkuszt vádolták meg az incidens elkövetésével, amit soha nem sikerült bizonyítani, és a Fehér Sisakosok videói szolgáltatták az ürügyet, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei rakéta támadásokat hajtsanak végre Szíria ellen. A barlangokban a Fehér Sisakosok egyenruhái találhatókk szétszórva a törmelékek között.

Noha a terroristákat kiűzték az alagutakból, a föld alatti erődítmény továbbra is egy veszélyes hely. Az utászok a barlangban azon dolgoznak, hogy meghatározzák, milyen robbanóeszközöket hagytak hátra a visszavonuló militánsok. - írja az ujvilágtudat
 
<iframe width="728" height="409" src="https://www.youtube.com/embed/_z6Rf5PyKTQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol