-

A Tepozteco piramis ma is élő azték hagyományaTepozteco piramisa


Cuernavaca, Morelos állam fővárosa Mexikó történetének egyik legkisebb, de egyben egyik leggazdagabb állama. A Tepozteco alatt elterülő völgyben élő emberek és az odalátogató turisták még manapság is szent helyként tartják számon a települést, melynek piramisa már az aztékoknak is fontos zarándokhelye volt.

A  városka fölé magasodő hegyen van Tepozteco piramisa

Sok más régészeti lelőhellyel ellentétben Tepozteco piramisa még ma is pezsgő és látogatott helyszín, egy olyan népi kultusz székhelye, mely nem látszik hanyatlani. Ezt bizonyítja, hogy itt jegyzik a világon a legtöbb idegenűrjármű-megfigyelést. Egyesek szerint ősi űremigránsokról van szó, akik a régi, de ma is sokak által megünnepelt azték ünnepnapokon térnek vissza a Földre. Szeptember 7-én például mexikóiak tömege - de a világ minden tájáról érkezett idegenek is - fáklyákkal és likőrös hordókkal felszerelkezve mássza meg a hegyet, hogy Tepoztecatl istent ünnepelje. Úgy tartják, az idegenek is ezen a napon térnek vissza.

Az emberek évszázadok óta különlegesnek tartják a Tepoztlan környéki területeket, és azt mesélik, hogy az itteni földnek különleges varázsereje van. A hétköznapinak egyáltalán nem mondható Tepoztlan völgye fölött a Tepozteco piramisa emelkedik. Az aztékok úgy gondolták, hogy ezen a helyen született legfőbb istenük, Quetzalcoatl, így nem meglepő, hogy a hely közkedvelt turistalátványosság. Sokan úgy tartják továbbá, az azték isten valójában nem is ember volt, sokkal inkább egy Földre látogató és a tudását az embereknek átadó idegen.

A piramis kedvelt turistalátványosságAki szeretne feljutni hozzá, annak ezt a köves utat kell megmásznia
A piramis körülbelül kétezer méteres tengerszint feletti magasságban található, és i. sz. 1150 és 1350 között épült. Egy hatszáz méter magas gránittömb tetején magasodik, az egész völgyet uralja. A helyi hagyomány szerint a piramist Tepoztecatl tiszteletére emelték, aki a termékenység, a betakarítás és egyben a pulque istene is, mely az aztékok nagyon értékes alkoholos italának számított.
A piramist egy három kilométer hosszú, dús növényzeten keresztül kígyózó ösvényen lehet megközelíteni. Itt láthatók az impozáns, lépcsőzetes piramis maradványai is: a piramis csúcsa felé vezető lépcsősor, mely a szent kamrához visz, épségben megmaradt, még ma is fel lehet rajta menni.

Alejandro Tobar, a környék egyik legfényűzőbb szállodájának tulajdonosa webkamerákat telepített, hogy nyomon követhesse, és rögzíthesse a földönkívülek esetleges létogatását. Ezt eddig még nem sikerült megörökíteni, de a környéken már sok érdekes kép készült. Egy helyi lakos, Carlos Diaznaj  felvételén egy vakítóan fénylő repülő tárgy látható, amelyet a Tepoztlan-hegy fölött örökített meg.
 
Ezek a jelenségek tovább erősítik a hegy és a földönkívüliek kapcsolatába vetett hitet, miszerint Quetzalcoatl isten késői leszármazottai teszik tiszteletüket Tepozteco piramisa felett

 
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol