.

Szellemhotel Kolumbiában 

A Tequendama vízesés Kolumbia egyik legnagyobb turisztikai attrakciója. Az ország fővárosától, Bogotától 30 km-re, délnyugatra helyezkedik el. Évről évre több tízezer turista keresi fel ezt a csodálatos, 132 méter magas vízesést, de akadnak olyanok is, akik egyáltalán nem ezért utaznak el ide.

columbia-14.jpg
A szálló közvetlen a vízesés mellé épült

1928-ban megnyílt a Hotel del Salto. A sziklaperemre épült, lélegzetelállító kilátást garantáló luxushotel várta a tehetősebb vendégeit. Rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert, bálokat, estélyeket és esküvőket is tartottak itt.
Az elkövetkező évtizedek során a közeli vízerőmű tározójából mérgező folyadék szivárgott a Bogotá mellékfolyóiba és beszennyezte azt. Ugyanakkor a sok vagyonos vendég a kolumbiai emberrablások miatt nem merészkedett ide, mivel az elszigetelt szállodában könnyű célponttá válhattak volna. Nem ok nélkül tartottak ettől, mivel Kolumbiában történik a legtöbb emberrablás a világon.

10.jpg
Az örökké párás levegő kedvez a dús növényzetnek

A turisták számának folyamatos csökkenésével együtt a hotel is lassan elvesztette népszerűségét, végül a ’90-es évek elején bezárt. Több öngyilkosság is történt a közelében, így a helyiek legendákat szőttek, miszerint a hotelt kísértetek lakják. Sokan úgy tartják, a rémtörténetek miatt visszaeső látogatószám is hozzájárult ahhoz, hogy az egykori luxushotelt végül bezárták, az 1990-es évekre pedig teljesen elhagyatottá vált.
A bezárása után a hotel a katasztrófaturisták paradicsomává vált, még külön busz járat is indult a szellemhotelhez.

2_1.jpg
A Hotel del Saltot a hotels.com weboldal hivatalosan is minden idők öt leghíresebb, szellemek által látogatott szállodái közé választotta.

Néhány évvel később a befektetők is meglátták benne a fantáziát. Az egykori hotel alsó felén kiállítás és múzeum nyílt, ugyanakkor tervben van az épület teljes felújítása és újra hotelként megnyitása is.

museo_salto_del_tequendama.JPG
Ma is hatalmas turistaattrakció a hotel és környéke

Néhány évvel később a befektetők is meglátták benne a fantáziát. Az egykori hotel alsó felén kiállítás és múzeum nyílt, ugyanakkor tervben van az épület teljes felújítása és újra hotelkénti megnyitása is.

Forrás:  szellemvárosok


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol