.

Szardinia a la playaCosta del Solon szinte minden tengerparti vendéglő kínálatában megtalálható a nyílt tüzön sűlt szardinia, amit   homokkal töltött rossz csónakban égő tüznél készítenek.
A tűzet ezekben csónakokban már napközben meggyújták és legtöbbször csak éjfél után oltják el,  addig folyamatosan lehet sűlt halat rendelni.

Hangulatos látvány, mikor este a parti sétányon sétálva az egymástól néhány száz méterre lévő vendéglők halsütő tüzei világítanak.

Sülnelk a megrendelt halak

Elkészítése:

A halat kibelezik, besózzák, keresztben feltűzik a nyársra, majd a tűz elé helyezik. Miután átsült mindkét oldala, tányérra teszik, citromot helyeznek mellé, úgy tálalják.
Köret nem is fontos hozzá, a legtöbb helyen köret nélkül tálalják, kézzel eszik. A hal húsát jól le lehet harapdálni a gerincről, csak a fej és a farokúszó marad meg.
Fogyasztás előtt a sót célszerű lekaparni a halról de ízlés szerint akár rajta is maradhat. Ezen a módon bármilyen hal elkészíthető, ugyan olyan finom lesz. A szardiniát a vendéglők a gyors átsülés miatt kedveli. A vendégnek nem kell sokat várnia elkészültéig.

Minden díszítéstől mentesen, ilyen egyszerüen tálalják

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja