Spanyolországban mutatták be a jövő közlekedési eszközétA Spanyolországban bemutatott 32 méteres kapszulát Toulouse-ban fejezik be, majd Kínában egy tíz kilométeres csőben útjára is indulhat.

 

A bemutató modell, később akár 1200 kilométeres óránkénti sebesség elérésére is képes, 32 méteres utaskapszulát Spanyolországban mutatták be.

A Hyperloop Transportation Technologies vezérigazgatója szerint három éven belül üzembe is állhat a Hyperloop nevű eszköz, a jegyet váltó utasoknak azonban kezdetben lemondó nyilatkozatot kell majd tenniük a beszállás előtt, miután a szabályozó hatóságok egyelőre nem dolgozták ki a Hyperloopra vonatkozó jogi-biztonsági követelményeket - olvasható a Portfolio.hu-n.

A kapszulát a bemutató után Toulouse-ba szállítják, ahol a befejező szerelés vár a közlekedést forradalmasító eszközre. A Hyperloop Transportation Technologies egy kínai céggel idén nyáron állt össze, hogy egy távol-keleti helyszínen létesülő tíz kilométeres pályán kipróbálják a kapszulát.

A Hyperloop mögött álló technológia alapja egy légritkított cső, ebben járnak-kelnek a kapszulák.

A Tesla társalapítója 2013-ban vázolta a Hyperloop előzetes terveit, miután Elon Musk elégedetlen volt a Kalifornia állam által kitűzött vasútfejlesztési tervekkel.

Maga a kapszula a cég közlése szerint 28-40 embert képes egyszerre szállítani, ez a kapacitás a különleges sebességgel együtt napi szinten 160 ezer utas kiszolgálását jelentheti.

Címkék: 

donációVár a Costa del Sol