.

Spanyolországban, híd alatt építette meg különleges kuckóját egy építészEngedély nélkül, észrevétlenül építette meg a híd alatti hajlékot


Híd alatt lakni általában a hajláktalanok szoktak. Ezt cáfolja Fernando Abellanas, egy fiatal spanyol építész, aki Valenciában egy névtelen autópálya híd alatt  olyan menedéket épített, amelyben akár lakni is lehet. A kis kuckó polcokat, széket, asztalt, sőt még alvóhelyet is magában foglal. A tervezőt egy olyan lakóhely megalkotása ihlette, amely a gyermekkorában szerzett tapasztalataira emlékezteti, ami abban az időben "varázslatosnak" tűnt.

 
Visszaemlékezett arra, amikor gondtalan gyerekként erődöket épített és elrejtőzött a konyhai asztal meg az abrosz alatt. Újra fel akarta eleveníteni ezt a játékosságot és szabadságot egy olyan helyen, ahol naponta ezrek fordulnak meg, de kevés figyelmet fordítanak rá. Célja volt az is, hogy a menedék több legyen, mint csupán egy művészeti alkotás, hogy egyben lakó, vagy munkahelyként is funkcionáljon.
 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/vI0TB-PIIUs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A projekt a parazita építészet egyik példája, mivel olyan meglévő struktúrákat alkalmaz, mint a híd gerendái és a sínek. Bár nem nyújt tökéletes kényelmet, a padlón azért el lehet tölteni egy éjszakát. A fiatal építész több más hasonló projektet is tervez.
A terv és a megvalósítás igen fantáziadús, de azért a nyugodt pihenést ebben az eldugott menedékben eléggé zavarhatja a felette ezerszámra elhaladó autók dübörgése.
 


http://www.thisiscolossal.com/2017/08/secret-moveable-work-studio/
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja