.

Spanyol teherhajón landolt egy brit HarrierNem mai történet, de felülmúlhatatlan: 1983. június 8-án a brit légierő egyik gépe egyszerűen leszállt a spanyol Alraigo teherhajóra, a legénység legnagyobb megrökönyödésére.

 

A gép pilótájának, Ian "Soapy" Watsonnak nem sok választása volt. Miután elveszítette a HMS Illustrious repülőgép-hordozóval a kapcsolatot, mindössze egy percre elegendő üzemanyaga maradt, így döntenie kellett: vagy veszni hagyja a hétmillió fontos repülőt, és katapultál, vagy megpróbálja a lehetetlent, és a gépet lerakja a konténerek tetejére.

Egy hagyományos vadászgéppel ez persze nem sikerülhetett volna, de a függőlegesen landoló Harrier Jump Jettel sem volt egyszerű mutatvány. A kötelező repülési óráinak mindössze 75%-át teljesítő Watson viszont elég vakmerő volt, hogy belevágjon: mivel a rádiója halott volt, kézjelekkel jelezte a teherhajó kapitányának, hogy mire készül, majd a lehetőségekhez mérten szinte tökéletesen parkolt a fedélzeten.

A teherhajó ezután folytatta az útját Tenerifére, ahonnan a gép és pilótája sikeresen visszajutottak Nagy-Britanniába. Kis szépséghibája a történetnek, hogy a brit haditengerészet, hogy elkerüljék a megszégyenülést, az esetet Watson tapasztalatlanságára fogta, aki így semmilyen elismerésben nem részesült kivételes tettéért.
 

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol