-

Segítség a reménytelenségbenGyümölcsöt lopott a boltból, de büntetés helyett munkát kapott


Múlt héten elfogtak egy férfit egy malajziai Tescoban, miután lopni próbált az élelmiszerosztályról. Amikor a 31 éves férfi elmesélte, hogy azért akart lopni, mert nem tud ételt venni a gyerekeinek, az üzletvezető nem rendőrt hívott a tolvajra - hanem munkát adott a férfinak a boltban.

Fotó: Europress / Christopher Furlong - AFP
Radzuan Ma’asan   üzletvezető
 
A férfi alig 1800 forintnak megfelelő ételt akart ellopni a boltból, mikor a biztonsági őrök észrevették. Az üzletvezető, Radzuan Ma’asan elé vezették, akinek a férfi elmesélte, hogy munkanélküli, és van három, két és hét év közötti gyereke, akiknek nem tud enni adni – írja az Independent.

„Múlt héten mondtam fel az ügynöki állásomat, azután, hogy a feleségem a szülési komplikációk miatt kómába esett.” – mesélte a férfi. Elmondta, hogy most a rokonainál élnek a gyerekekkel, és azután ment a boltba, hogy két éves kisfiával meglátogatták a feleségét a kórházban.

„Már egy órája sétáltunk a boltban, mikor az élelmiszerosztályon felkaptam néhány körtét, almát, és néhány palack üdítőt.” – mesélte a férfi.


Tesco Malájziában

A kijáratnál azonban elkapták, és innen vitték az üzletvezető irodájába. Ma’asant elmondása szerint annyira megérintette a férfi tragikus története, hogy állást ajánlott neki a boltjukban.

„Meglátogattuk a rokonai otthonát. Nagyon üres és szegényes volt. Ő nem tolvaj. Mikor elkezdtük faggatni, azonnal bevallott mindent: hogy azért lopta el a gyümölcsöket és az italt, mert a kisfia nagyon éhes volt. 23 évig dolgoztam pénztárosként, és még sosem találkoztam olyan tolvajjal, aki ilyen könnyen és gyorsan bevallja, mit tett. A férfi azt is elmondta, hogy nem tudott tovább ügynökként dolgozni úgy, hogy mindhárom gyerekére neki kell vigyázni.”

Az üzletvezető elmondta, hogy azt egyelőre még nem találták ki, milyen pozícióba helyezzék a férfit, de most az a legfontosabb számukra, hogy biztosítsák, hogy a hét éves fiú tudjon iskolába járni. A családnak kölcsönt is adtak, hogy a férfi munkába állásáig legyen miből élniük.

A férfi felesége azóta felébredt a kómából, de a kisbabájukat nem tudták megmenteni az orvosok.

Címkék: 
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol