.

A Ryanair jövőre közvetlen járatot indít Budapest és Santander közöttKéptalálat a következőre: „santander aeropuerto”

Közvetlen repülőjáratot indít az észak-spanyolországi Santanderbe Budapestről a Ryanair jövő áprilistól – írja az MTI a kantábriai autonóm kormány internetes oldalára hivatkozva.

 

A tájékoztatás szerint már idén szeptembertől foglalhatók jegyek az első járatokra. A légitársaság hetente kétszer közlekedik majd a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a santanderi Seve Ballesteros Repülőtér között.


A repülőtér bejárata

Francisco Martín, a regionális kormány turizmusért és kereskedelemért felelős tanácsosa szerint az egyetlen légi összeköttetés Spanyolország északi része és Magyarország között versenyelőnyt jelent számukra egy olyan országgal kapcsolatban, amely „nagy lehetőségeket” kínál a turizmusban és üzleti területen is.

A santanderi repülőtér tavaly 778 ezer utast fogadott, a budapesti járat lesz a tizenharmadik nemzetközi viszonylata, amelyre a légitársaság Boeing 737-800-as típusú, 189 ülőhellyel rendelkező repülőgépet biztosít.

A cégnek ez lesz a tizedik járata Santanderből.

A Vizcayai-öbölben található tengerparti város Kantábria fővárosa. Az autonóm régió Magyarország tizenegyedik kereskedelmi partnere, területe 5300 négyzetkilométer, lakosainak száma több mint 580 ezer.

A térség világhírű természeti szépségeiről, tengerpartjai vonzzák a vízi sportok kedvelőit, hegyei a kirándulóknak, túrázóknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget. Gasztronómiája izgalmas és sokszínű.

Santander közelében található az UNESCO világörökség részét képező Altamira-barlang is, amelynek látogatása ugyan korlátozott, de a környék ezen kívül is gazdag a paleolitikumból származó archeológiai leletekben.

Emellett Santanderből könnyen elérhető a többi észak-spanyolországi régió, keletre Baszkföld, nyugatra Asztúria.


Santander, panorámakép

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja