.

Ritka lényt vetett partra a vízNagyjából 4,2 méter hosszú, fiatal óriáskalmár vetődött partra Dél-Afrikában, a Britannia-öbölben.
 

Az állat még életjeleket mutatott, mikor rátaláltak a járókelők. Ritka, hogy ilyen jó állapotban lévő példányt meg tudjanak figyelni a kutatók.

Többen próbálták visszatuszkolni az állatot a vízbe, de irtózatos súlya miatt a kísérletsorozat kudarcba fulladt.
 

Elszomorított a haldoklása. Még lövellte a tintát magából, amikor pedig próbáltam hozzáérni, a csápjait rátapasztotta a kezeimre, alig bírtam visszahúzni őket" – nyilatkozta a News 24 híroldalnak az állat segítségére siető egyik strandoló, Richard Davies.


Az óriáskalmár (Architeuthis dux) testtömege a becslések szerint elérhette a 300 kilogrammot is. Elszállításáról végül tengerbiológusok gondoskodtak, akik alaposabban tanulmányozni szeretnék a ritka, mélytengeri ragadozót.

Az óriáskalmárok 300-1000 méter mélyen élnek. Akár 20 méteresre is megnőhetnek, de várható élettartamuk nem haladja meg az 5 évet. Nehéz megfigyelni őket - élő egyedről 2006-ban készült először filmfelvétel - éppen ezért a tudomány idáig nem sokat tudott kideríteni róluk. A most talált példány valószínűleg fiatal egyed volt, még 2 éves sem lehetett.

Egyelőre nem tudni, mi okozhatta az állat pusztulását. Külső sérüléseket nem találtak rajta, így többet csak a boncolás után tudnak kideríteni a szakemberek.
 

<iframe width="644" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/gx-ETLlT4jo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol