.

Rendkívüli dagály után most apály van VelencébenA kisebb csatornákban minimálisra csökkent a vízszint az olaszországi Velencében, ahol a novemberben a város egészét beborító dagály után a most megérkezett apály okoz nehézséget.

 


Az apály megszokott jelenség év elején, az idén azonban rendkívülinek számít az őszi árvíz után. November 12-én ugyanis az utóbbi ezer év második legmagasabb vízszintjét, 187 centimétert mértek Velencében. A szigetek majdnem egy hétre teljesen víz alá kerültek.

A vízszint mostani csökkenése felszínre hozta az épületeket tartó facölöpöket, amelyeket a szakértők szerint a rendszertelenné vált apály-dagály váltakozás miatt szétrohadás fenyeget.

A vízállás majdnem 70 cm-rel marad a tenger szintje alatt. Az eddigi legmélyebb vízállást 1934-ben mérték, mínusz 121 cm-es rekorddal.

A velencei vízi taxik jó néhány vonalát átterelték a Canale Grande-ra, mert ott még van víz, de a kisebb oldalágakban lehetetlen vízi járművel közlekedni

 
<iframe width="727" height="439" src="https://www.youtube.com/embed/u_JqzlFNYyE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Így nézett ki a Szent Márk tér 2019. november 12-én
 
Most a Szent Márk tér előtt megfenekledtek a gondolák

 
A velencei idegenforgalmi adatok szerint a várost sújtó árvíz november óta elijesztette a turistákat: a szállodafoglalások decemberben az ilyenkor megszokotthoz képest 45 százalékkal visszaestek. A velencei polgármester reményei szerint a látogatók talán a farsangi időszakban visszatérnek. Velence a második leglátogatottabb város Olaszországban, évi több mint 20 millió turistával.

Forrás: MTI.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol