.

Rejtett tehetségekElképzelni sem tudjuk milyen rejtett képességek lakozhatnak az emberekben. Megdöbbentő, ahogy ezek a adottságok előtörnek a semmiből.


Az alábbi történetek mind azt erősítik, hogy az ember sokkal több, mint egy evolúciós fizikai végtermék.

Az orvostudomány a test fizikai felépítését tanulmányozza, de a nem kézzelfogható, műszerekkel kimutathatatlan jelenségekre nem tud magyarázatot adni. Nem tudja honnan jönnek a gondolatok, nem tudja hogyan keletkezik a tehetség, Nem tudja megmagyarázni, hogy az azonos biológiai módon felépülő hús-vér emberi test hogyan tudja minden egyed saját, másoktól eltérő gondolatit és gondolati világát létrehozni.
 
A tudomány egyenlőre azt sem tudja feltárni, hol rejtőznek azok a csodás adottságok, amelyek néhány embernél csak valamilyen drasztikus külső hatásra törnek a felszínre. Jó eséllyel mindenkiben vannak rejtett képességek, amik a legtöbbször az egész élet folyamán rejtve is maradnak.

Lehet, hogy ezeket a műszerekkel mérhetetlen képességeket, gondolatokat mégsem az fizikai test evolúciója hozza létre?
Elképzelhető, hogy akkor a gondolat hozza létre az evolúciót?
 

Néhány elgondolkodtató csodás változás, ami előtt orvostudomány értetlenül áll


Tony Cicoria – A „villámzongorista”
 

Tony Cicoria egy ortopédsebész volt, aki egy nap éppen édesanyjával beszélt egy telefonfülkéből, amikor váratlanul bele csapott a villám.

Technikailag egy ideig halott volt, majd visszahozták az életbe. A balesetet követően orvosi ellátásban részesült, azonban amikor hazatért, tunyának érezte magát és akadozott a memóriája is. Az orvosok közölték vele, hogy ez várható fejlemény volt tekintve, amin keresztülment.

Mihelyt a tünetek elmúltak, Tony sürgető késztetést kezdett érezni. Váratlanul zongorazenét kezdett hallgatni. Előtte soha nem érdeklődött ez iránt, most mégis sóvárgott utána.

Végül, vett egy zongorát, s jóllehet soha nem tanult játszani, mesterien zongorázott. Azt mondja, csak azokat a dallamokat kezdte el játszani, amelyeket a fejében hallott, s valami gyönyörűséges dolog jött elő belőle!

Az orvosok nem biztosak abban, hogy mi történhetett, de Cicoria igazán boldog. Szóval, megtalálta a célját! Az első darabjának ezt a címet adta: „A villám szonáta”

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=tDtYkxSCV18

 

Franco Magnani – A memóriafényképész
 

 

Miután a hatvanas években kivándorolt Olaszországból San Franciscoba, Magnani egy olyan betegséggel dőlt ágynak, amely rohamokban nyilvánult meg, illetve gyakran okozott önkívületi állapotot.

Amikor épülésnek indult, Franco gyerekkori otthonának élénk részleteire kezdett el visszaemlékezni, melyeket már több mint 30 éve nem látott.

Annyira belemerült a visszatérő víziókban, hogy elkezdte lefesteni a fejében látott jeleneteket.

Olaszországba visszatérve, szakácsnak állt. Az Egyesült Államokban famunkás volt. Soha életében nem vett ecsetet a kezébe. Mindazonáltal, most pedig nagyszerű, szinte fotó minőségben festett egyik napról a másikra.

Az orvosok közölték, hogy talán a magas láz válthatott ki nála halántéklebeny epilepsziát, ami magyarázatként szolgálhat arra, hogy miért vált az emlékeinek a lefestése Magnani számára megszállottsággá.

Azonban, senki sem tud értelmes magyarázatot adni a hirtelen jött festői tehetségre, sem azon képábrázoló képességére, melynek köszönhetően képes a fejében látottakat fényképeket meghazudtoló részletességgel visszaadni.

Jason Padgett – A fraktálember

 

 

2002-ben Jason Padgett éppen kisétált egy bárból, amikor két fickó támadt rá, leütötték, agyrázkódást kapott.

Miután hazatért, feltűnt neki, hogy bármerre megy, geometriai formákat lát.

Három napig alig hagyta el a házát. Jason végül elkezdte lefesteni az általa látott formákat. Miután kimerészkedett, az emberek észrevették, hogy rajzai fraktálokat ábrázolnak, amik olyan matematikai ábrák, melyek egy bizonyos ismétlődő mintát követnek.

Jason sohasem volt jó matematikából, most viszont felülmúlta önmagát. Ő lett az egyetlen ember a világon, aki képes volt kizárólag a kezével, tehát eszközök bevonása nélkül, ilyen mintákat lerajzolni.

A legnépszerűbb elmélet szerint a koponyáját érő ütődés arra az agyi területre hatott, amely a tárgyak határvonalát kontrollálja. Ez tette számára lehetővé, hogy mintegy matematikai prizmán keresztük láthassa a geometriai mintákat és érzékelhesse a világot.

 

 

További képek itt láthatók: https://fineartamerica.com/profiles/jason-padgett.html 


forrás: boldognapot 

Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja