Pazarló repülőtér felújítás a Kanári-szigeteken
Feleslegesen elköltött eurómilliók


Lesújtó eredménnyel zárult az Európai Számvevőszék vizsgálata, amely húsz, EU-forrásokból kibővített-felújított – spanyol, olasz, görög, lengyel és észt – repülőteret vett górcső alá.
 
Túl nagyot álmodtak a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura helyi hatóságai. 21 millió euróból új terminált húztak fel, ezzel 34 ezerről 93 ezer négyzetméterre feltornázva a repülőtér alapterületét. Az épület egy része kihasználatlan, és jelenleg is zárva tart. A beszállókapuk számát tízről huszonnégyre növelték, csomagszállító szalagból hét helyett immár tizenöt van. Ezúttal is hamisítatlan pénzkidobásról van szó: körülbelül feleannyi utas érkezik a szigetre, mint amennyit az előrejelzésekben – a beruházást indokolva – megjósoltak.

Bármiféle hasznot a húsz megvizsgált repülőtérből csupán négy produkált. A többinél elkövették az uniós támogatások elköltésének legjellegzetesebb hibáját: nem elég, hogy felesleges projektekre szórtak el eurómilliókat, még többe kerül ezen projektek fenntartása. Ráadásul az üzemeltetéshez már nem lehet EU-pénzekre pályázni, így ezt a helyi költségvetésből kell kigazdálkodni – éveken, évtizedeken át.
 

Forrás: Nol.hu
Címkék: 
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol