.

Paradicsomfesztivál egy Valencia melletti városkában, BunolbanSZÍNES HÍREK

A Valenciától 38 kilométerre lávő spanyol kisvárosban, Bunolban, minden évben agusztus utolsó szerdáján, az egy hetes fesztivál keretein belül, rendezik meg a paradicsom dobálást.
La Tomatina tomato festival Bunol Spain 1
Ilyenkor a kilencezres létszámú városkát ellepik a turisták. Tavaly ötvenezren voltak kíváncsiak az eseményre, ahol érett paradicsomokkal dobálják egymást az emberek.
A szokatlan móka egészen eddig ingyenes volt és mindenki kedvére dobálózhatott a zöldséggel, akinek volt elég a tölténytárában. Idén viszont legalább tíz eurót kérnek a szervezők a részvételért, mivel félnek a túl sok résztvevőről, és az így fellépő magas költségektől. (Sokba kerül a paradicsomtalanítás.)

A jegyvásárlók között főleg ausztrálok, japánok, britek, spanyolok és amerikaiak vannak. Bunol város lakói között eddig ötezer ingyenjegyet osztottak szét, de a városvezetés számít rá, hogy a jegy nélkül maradtak is beözönlenek majd a paradicsomban úszó területre, ezért meg fogják erősíteni a biztonsági szolgálat sorait.
Délelőtt 11 órakor teherautók hozzák az érett paradicsimot Extramadurából. A főtéren pakolják le az előre odakészített kalodákba. Az ünnepség elvileg csak az után kezdődik, miután egy ügyes ember felmászik a téren felállított majdnem két emelet magas bezsírozott fa oszlopra.  Ezt azonban a dobálózásra kiéhezett tömeg nem szokta kivárni, mivel az oszlop csúszik, és a mászók csak sokadik própálkozásra tudnak feljutni a tetejére. Általában a teherautók távozása előtt elkezdődik a dobálózás.
A szervezők erősen ajálnják védőszemüveg és kesztyű használatát, de ezt a dobálózásba belefeledkezett emberek nem veszik figyelembe. Sokszor több mint egy óráig is tart, amig elfogy a muníció. Ilyenkor már minden paradicsomlében úszik. A paradicsomcsata végén a nyakig paradicsomos jókedvű résztvevők  várják a takarításaba besegítő tűzoltók locsolótömlőjének vízsugarát.


 
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

https://agenajobs.com/?ref=5Ha nem csak vakációra jössz Spanyolországba akkor szükséged lesz a NIE számra, amit itt online is megrendelhetsz

https://nieszam.hu/


ITT HIRDESS!

 Vár a Costa del Sol