.

Ösztöndíj a bűnözőknek, hogy ne bűnözzenek
Richmondban megpróbálják lefizetni a potenciális gyilkosokat

 

Richmond, Virginia


A kaliforiniai Richmondban működodik az a civil szervezet, aminek neve Környékbiztonsági Hivatal (Office of Neighborhood Safety, ONS) és akár egy sóhivatal is lehetne. Pedig valójában az egyik legérdekesebb bűnmegelőzési projekt az egész Egyesült Államokban.

Ahhoz, hogy valaki bekerüljön a támogatottak körébe, felvételt nyerjen az ONS-be, megfelelő életrajz kell: lehetőleg a környék legveszélyesebb fiataljai közé kell tartoznia.

Az ONS munkatársai ugyanis olyan fiatalokat keresnek, akik a kockázatelemzés alapján a következő 6-12 hónapban fegyveres gyilkosságot követhetnek el, vagy ilyen gyilkosság áldozatául eshetnek.


Az azonosítottakat utána felkeresik, és ha már valamilyen kapcsolatot sikerült velük kialakítaniuk, ajánlatot tesznek nekik:

fizetnek, ha a célszemély életmódot változtat, és megpróbálja rendbe szedni magát.


Az ötlet meglepően hatékony. A programba bekerülők az ösztöndíj mellett ahhoz is segítséget kapnak, hogy megtervezzék életük. A program résztvevőinek 94 százaléka életben van, 79 százalékuk pedig még a rendőrségi őrizetet is elkerülte. Richmondban pedig, ami 2007-re az Egyesült Államok egyik leghalálosabb városa lett a maga százezer lakosra jutó 45,9 gyilkosságos átlagával, 2013-ra 15/100000-re csökkent az arány.
444.hu / Tech Insider.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja