.

Óránként 3 euróból lehet üzemeltetni az első kínai elektromos repülőgépet
Megkapta az engedélyt a sorozatgyártásra a polgári légügyi hatóságtól Kína első elektromos meghajtású repülőgépe, az RX1E.

A Rui Xiang RX1E típusú kétüléses repülőgép másfél órás feltöltés után 45-60 percet lesz képes a levegőben tölteni és maximum 120 kilométeres óránkénti sebesség várható tőle – közölte a repülő északkelet-kínai fejlesztője, a Liaoning tartományi légügyi kutató akadémia.

A repülőgép anyagához szénszálas ötvözetet használtak, felszálló súlya 480 kilogramm és csaknem 3000 méteres magasságban képes repülni. Korábbi jelentések szerint a gyártási költsége 980 ezer jüan (44 millió forint) körül van, óránkénti üzemelési költsége 20 jüan (900 forint), ami jóval kevesebb, mint a hasonló kategóriás hagymányos repülőké

Gyártói három éven belül szeretnének évi száz darabot összeszerelni, az ehhez szükséges üzem építését már egy éve megkezdték Senjang városban. Sajtójelentések szerint egy készlet akkumulátorral 1 millió jüanba (45 millió forint) kerül.

A környezetkímélő gépből eddig 28 darabot rendeltek meg elsősorban pilótaképzésre, turisztikai célra, meteorológiai megfigyelésre és mentési feladatokra. Két prototípusát a tavaly novemberi 10-i csuhaji nemzetközi légiipari kiállításon már bemutatták.

hvg.hu   

 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/RdDlnldvA2c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 
 

 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja