.

Nem tetszik a spanyol diákoknak az új vizsgarendszerSpanyolország több mint ötven városban tüntettek a diákok az új középiskolai vizsgarendszer ellen.

 
 
A tüntetők amiatt vonultak utcára, hogy az előző konzervatív kormány által végrehajtott oktatási reform nyomán az idei tanévben nem csak a végzősöknek kellene érettségi vizsgát tenni, hanem a két évfolyammal fiatalabbak is számot adnának tudásukról.
 

Tuntetők Madridban

A tüntetésen résztvevők magas száma miatt a szervezők a tiltakozásuk támogatottságát teljes sikernek értékelték. Ana Garcia a Hallgatói Önkormányzatok nevében kérte, hogy a megalakuló új kormány vonja vissza az új vizsgarendszerre vonatlpozó szabályozást.

A jövőben ennek a két vizsgának az eredményéből számítanák ki az egyetemi felvételi eredményét. "Több vagyok mint egy érdemjegy" - fogalmazta meg tömören az egyik tüntető a diákok véleményét a madridi demonstráción

A szervező diákszakszervezetek szerint a demonstráció támogatottsága 90 százalékos volt, több tízezren vettek rajta, míg a spanyol oktatási tárca 30 százalék körülire, néhány ezer főre teszi a tiltakozók számát.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol