.

A negatív érzelmek az ellenséges entitások táplálékaiRudolf Steiner szerint vannak olyan ellenséges szellemi lények, melyek az emberi szorongásból és félelemből táplálkoznak

 
A szorongás, a depresszió és a félelem sok mindenkit érint manapság, de kevesen vannak tisztában azzal, hogy az életünkben megnyilvánuló, kellemetlen, de ismert külső hatások mellett olyan lények is lehetnek az okozói, amelyek érzékszervünkön kívüli dimenziókban léteznek.
 
 
Sokkal több dolog van a valóságban, mint amit láthatunk, érezhetünk, hallhatunk, ízlelhetünk és érinthetünk. Valójában a világegyetemet alkotó anyagnak mintegy 73% -a sötét energiából áll, és másik 23% -át sötét anyag alkotja, amelyek közül egyik sem látható, de még csak nem is értjük. Ráadásul az emberi szem az elektromágneses sugárzás teljes spektrumának csupán mintegy 0,35% -át képes látni. Amikor felnézünk az égre, annak 96%-a láthatatlan számunkra. Ebben benne foglaltatnak a szellemi birodalmak, és azok az univerzumok, amelyek az öt érzékünkön túl léteznek..
 

Erzékszerveinkkel csak a világegyetem 4 százaléka látható
 
Nagyon kevés tudós hajlandó foglalkozni a metafizikával, hogy megvizsgálja az érzékszerveink és műszereink által nem mérhető életet, hogy kapcsolatot keressenek a látható és a láthatatlan jelenségek között.

Rudolf Steiner (1861-1925) azonban egy ritka kivétel, korának egyik legtermékenyebb és legtehetségesebb tudósa, filozófusa és ezoterista tagja volt, aki élete munkájának tekintette, hogy bepillantást nyerjen a látható és a láthatatlan világot elválasztó fátyol mögé. A tudást, melyet az élet és a világ mélyebb természetével kapcsolatban megismert, megosztotta a világgal.

A szorongás és depresszió tekintetében Steiner ellenséges lényekről beszélt, melyek a számunkra láthatatlan dimenziókban léteznek, és amelyek képesek befolyásolni az emberi érzelmeket és táplálkozni belőlük. Ez egy olyan koncepció, amelyet a mai napig nagyon sokan elutasítanak. Mindez azonban jól ismert tény a sámánok és azon beavatottak számára, akik hozzáférnek a spirituális dimenziókhoz,.
 

Az energiavámpír fogalma egyre elterjedtebb az ezoterikus irodalomban: ezek az emberek, nem Drakula gróf rokonai, és nem is a  "Penge"  vagy az  "Interjú a vámpírral"  című filmből ugrottak elő. A legendákból ismert társaikhoz képest nem vérrel, hanem mások energiáival, jókedvével táplálkoznak. Olyan helyzeteket teremtenek, mely során a te életerődből merítenek. Erre azért van szükségük, mert az övék jelentősen megcsappant.


A más dimenziókban létező hasonló entitások létezéséről Steiner így ír:


"Vannak lények a szellemi világban, akik számára az emberi lényekből származó szorongás és félelem szolgál táplálékul. Amikor az emberek nem szoronganak és nem félnek, akkor ezek a lények éheznek. Azon személyek számára, akik még nincsenek eléggé meggyőződve erről a kijelentésről, mindez csak viszonylag érthető. De azok számára, akik ismerik ezt a jelenséget, ez valóság. Ha félelem és szorongás sugárzik az emberekből és pánikba esnek, akkor ezek a lények szívesen táplálkoznak belőlük, és egyre erősebbekké válnak. Ezek a lények ellenségesek az emberiséggel szemben.
 

Energiavámpír

A negatív érzelmek az ellenséges szellemek táplálékai

Az ilyen koncepciót nem könnyű elfogadni a mindennapi életben, amelyet a merev szkepticizmus és a tudományos materializmus irányít. A materialista tudomány arra törekszik, hogy az ősi metafizikai bölcsességet és annak gyakorlati alkalmazását kivonják az életünkből. Bár a tudományos kutatás ezen a területen kivételesen fontos lenne, mivel a spirituális felfogás a tapasztalatok által szerzett bizonyítékok következtében alakult ki.

"A tudományos világban cinikus szkepticizmus veszi körül azokat a misztérium iskolákat ahol taglalják, az igazi sámánikus betekintést, az ezoterikus tanításokat (amelyek nagy részét nyilvánvaló okok miatt több ezer éven keresztül elnyomták és/vagy torzították), és egy másfajta világnézetet közvetítették azok számára, 'akiknek van szemük a látásra és fülük a hallásra'.

Az érzékszerveken túli, szellemi lényekkel való kapcsolat már régóta ismert jelenség. Manapság bárki  megtapasztalhatja a spirituális világot, ha megfelelő gyakorlattal és figyelemmel közelít a jelenséghez.
Erre vannak olyan meditációs technikák, légzőgyakorlatok, amelyek megönnyítik erzékszerveink dimenzió váltását.
A sámánok például növényi szerek segítségével jutnak olyan tudatállapotba, ahol az élet teljes kozmológiájával tudnak kapcsolatba lépni.
 

A kozmológia a világegyetemmel mint egésszel foglalkozó tudomány, emiatt a fizika és filozófia tudományának is része.

Wikipédia

 

A látható és a láthatatlan világot elválasztó fátyol.
 
Amikor valaki a negatív belső gondolatok, a depresszió, a gyötrő szorongás, vagy az ellenőrizhetetlen és irracionális félelem közepette találja magát, ez annak a jele, hogy elszakadtunk eredeti önvalónktól, amit a szellemi birodalmakban működő negatív lények tovább súlyosbítanak, ahogy arra Steiner is rámutatott.

Ezért sokan gondolják úgy, hogy a szorongás, a félelem, a depresszió spirituális megbetegedéseknek tekintendők, és amíg nem találunk visza lelkünkhöz, valódi énünkhöz, a rossz érzetek hajlamosak tovább súlyosbodni. - írja az újvilágtudat


 
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja