.

A NATO háborús készülődése Oroszország ellenFolyamatos a pánikkeltés a NATO által vizionált orosz agresszióval kapcsolatban. Ennek ürügyén további katonaságot és hadfelszerelést telepítenek Európába.


Az utóbbi 10 évben a NATO nyolcszorosára növelte haderejét Európában. A hidegháború ota nem volt ennyi amerikai katona Európa nyugati felén.

Abrams tankok szállítása Oroszország határai közelébe kijelölt állomáshelyükre

A Krím félsziget Oroszországhoz való visszacsatolása, vagy Oroszország általi bekebelezése ( a megfogalmazás attól függ, éppen kinek a pártján áll a hírt közlő média) kiénekelte a sajtot a NATO szájából. Ha a stratégiai jelentőségű Krím félsziget Ukrajna része marad, akkor ma már a NATO csapatai állomásoznának ott, és onnan uralnák az egész Fekete-tengert

Oroszország lépett, a mindig is Oroszországhoz tartozó, 80 szézalékban orosz lakosságú területen megrendezett népszavazás eredményére hivatkozva a Krím újból Oroszország fenhatósága alá került. Azóta megy a rémisztgetés a várható orosz agresszióról.

Gazdasági téren elrendelt büntető intézkedések az európai államokat megfosztották a hatalmas orosz piactól ahová azonnal benyomultak a Kínaiak.
Katonai téren a NATO támadásra is alkalmas rakétavédelmi programjának telepítésével sikerült Európa felöl rakétákkal körbevenni Oroszországot. Mindezt az Európában állomásozó amerikai csapatok létszámának növelése követte és követi.

„Készüljetek háború esetére” - írta a svéd polgári védelmi hatóság (MSB) Karácsony előtt. Ugyanakkor Stefan Löfven miniszterelnök kijelentette, hogy egy katonai támadás lehetősége továbbra is eléggé valószínűtlen, de ennek ellenére a háborús hangulat keltése tovább folyik.
 

Megérkezés a bremerhaveni kikötőbe

A NATO az idén is tovább növeli csapaainak létszámát Európában. Pénteken az észak-németországi Bremerhavenbe érkezett több száz amerikai harckocsi, teherautó és egyéb haditechnikai eszköz, melyeket az Orosz határhoz közel telepítenek, és amelyek "Lengyelország és Románia biztonságát szavatolják" – közölte Tim McGuire, az Európában állomásozó amerikai csapatok helyettes parancsnoka.
A haditecnika mellé 4500 katona is érkezett, akiket kilenc havonta fognak cserélni új állomáshelyükön.

Timothy McGuire amerikai vezérőrnagy Bremerhavenben újságíróknak nyilatkozva azt mondta, a béke megőrzésének legjobb módja a felkészülés. (másként fogalmazva: a fegyverkezés) Hozzátette, az intézkedések célja erődemonstráció, amely megmutatja a szövetségesek összetartását, valamint azt, hogy az Egyesült Államok elkötelezett az európai béke fenntartása mellett.

Érthetetlen módon Moszkva ezt a csapaterősírést az orosz határ közelében a nyugat agresszív terjeszkedésének tekinti, és úgy gondolja ez a lépés nem a békét, hanem a feszültséget növeli a NATÖ és Oroszország között.

A NATO ezeket a lépéseket Európa védelmével indokolja. Csupán az a probléma, hogy az ilyen kakaskodás esetleges következményei Európa és nem Amerika földjét sújtják
 
Ebben a felfokozott hangulatban elég egy téves puskalövés, és valóban kitörhet egy háború. A fegyvereket már felhalmozták hozzá.
 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja