.

A munkanélküliség után a korrupciót tartják leginkább aggasztónak a spanyolok.1300 köztisztviselő ellen indult per korrupció gyanúja miatt - Spanyolországban másfél év alatt 1387 bírósági eljárás indult

 

Spanyolországban korrupció miatt 1378 bírósági eljárás indult köztisztséget betöltő személyek ellen 2015 júliusa és 2016 szeptembere között - közölte a spanyol Legfőbb Igaszságszolgáltatási Tanács (CGPJ).

A testültet által közzétett tájékoztatás szerint a vizsgált időszakban 399 embert találtak bűnösnek a spanyol bíróságok, többnyire hűtlen kezelés, vagy sikkasztás miatt, és közülük 82-en kaptak börtönbüntetést.

Az adatbázis területi bontásban, negyedéves összesítésben tartalmazza a számadatokat. Spanyolországban a CGPJ először hozott nyilvánosságra ilyen típusú információkat, amelyet mostantól negyedévente frissítenek, és az bárki számára elérhető a www.poderjudicial.es weboldalon. Az adatbázist a Trancparency International nevű szervezettel kötött megállapodás nyomán hozták létre.

Carlos Lesmes, a spanyol Legfelsőbb Bíróság és a CGPJ elnökének a közleményben idézett szavai szerint ez egy fontos lépés, hogy helyreállítsák a társadalmi bizalmat az intézmények iránt.

A szociológiai tanulmányok központja (CIS) nevű állami kutatóintézet publikált felmérése szerint az ország problémái közül a munkanélküliség után a korrupciót tartják leginkább aggasztónak a spanyolok.

MTI.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja