.

Most csak farkast kiáltanak vagy már tényleg jön a farkas?
A média folyamatosan közli rémisztő híreit.  A legújabb rémkép az ebola.

Ismert mese a farkast kiáltó juhászról. Addig-addig kiáltotta, hogy jön a farkas, míg a végén senki nem hitt neki.
Jelenleg  a második" jön a farkas" kiáltásnál tartunk. Az első volt "a jön a sertésinfluenza", a második: terjed az ebola. 

Akkor most hogy is van ezzel az ebola járvánnyal?
 
A média tele van vele. Nincs olyan, nap amikor ne ecsetelnék az ebola veszélyeit. Bemutatják azt az agyonsterilizált, elszeparált környezetet, ahol a fertőzöttekkel, vagy a fertőzés gyanús személyekkel az orvosok védőöltözetben tartják a kapcsolatot. Ilyesztő képek, ilyesztő statisztikák a járvány rohamos terjedéséről. Néhány éve ilyen félelemkeltő hírverés előzte meg az elmaradt sertésinfluenza járványt is.
A járvány elmaradt, viszont a gyógyszergyártók több millió vakcínát értékesítettek.
A mostani ebola járvány  Afrikából indult. Kitörésekor a helyszínen voltak az ameriaki vegyifegyver szakértők, de ők csak a járvány és az ebola tulajdonságait figyelték, meg tudományos szempontból. 
A járvány mérsékelten terjedt. A falusiak ugyan az ott dolgozó segélymunkásokat, és vegyifegyver szakértőket okolták a megbetegedésekért, de hát mit várhatunk az egyszerű emberektől akik a járvány kitörése, és az éppen ott dolgozó kutatók közt összefüggést véltek felfedezni.
Aztán a betegség egyre gyakoribbá vált. A média elkezdett foglalkozni egy világméretű járvány kitörésének lehetőségével.  Néhány, a területen dolgozó misszionárius és orvos is megfertőződött, akiket emberbaráti szeretetből kormányaik külön repülőgéppel hazájukba szállítottak.
Ha már egyszer ott van a vírus már csak egy lépés a fertőzés tovább terjedése, ami Spanyolországban meg is történt. Az egyik nővér, vélhetően saját figyelmetlensége matt, de elkapta a betegséget.
A legutóbbi ilyen emberbaráti akció, a cseh ebolás beteget haza szállítása. Már vittek ebolás beteget az USA-ba, Franciaországba, Spanyolországba, és most Csehországba.
Az összeesküvés elméletben hívők szerint, ezek a haza szállítások csak az ebola széthordására jók.  Járvány még nincs, de a média farkast kiállt. Az emberekbe beült a félelem. Eljött a védőoltások ideje.


 
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja