.

MIt mondanak a tudósok a MarsrólA NASA egykori tudósai eltitkolt információkat osztanak meg a Marson található arcról és piramisokról

 
post-feature-image
 
1976-ban az Egyesült Államok két űrszondát küldött az űrbe, a Viking 1-et és a Viking 2-t. A Viking 1-et 1975. augusztus 20-án indították el, a Viking 2-t pedig ugyanazon év szeptemberében. Mindkét szonda a Mars felszínét fényképezte orbitális pályáról, és az egyik a felszínen is tanulmányozta a bolygót. Az első 1976 július 20-án érte el a Mars felszínét, a második pedig néhány hónappal később. A misszió fő célkitűzése az volt, hogy nagy felbontású képeket készítsenek a Marsról, hogy bármilyen bizonyítékot találjanak az életre, valamint, hogy a légkör szerkezetét és összetételét megismerjék.

Miközben a Viking-1 űrhajó a bolygó körül keringett, észrevett egy árnyékos emberi arc formát. Egy hatalmas fejet, amely több, mint három kilométer volt egyik végétől a másikig, amely a Cydonia nevű régióban bámult az űrszonda kamerájába. Nem messze tőle egy piramis szerkezet is látszott.

Hosszú éveken át elhittük, hogy a Mars egy száraz és sivatagos bolygó, amely teljesen mentes az élettől, de ez nem így van. A Mars valójában földszerű bolygó volt, hatalmas óceánokkal és kiterjedt zöld területekkel. A talaj nedves és nyirkos, és nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy valamilyen élet létezik ma is a Mars belsejében.

A NASA ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatója alább nézhető meg.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/MRQ5B_ik2dU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A kérdés, amit ezen a ponton fel kell tenni, hogy a NASA vajon tudatában volt-e ennek az információnak a Viking adatai alapján 1976-ban? Bennfentesek szerint, akik az űrügynökségnek dolgoztak, a NASA nem mindig őszinte, és csak azt mondják el, amiről úgy vélik, hogy készek vagyunk feldolgozni és elfogadni, mint tényeket. Például Bob Dean, az amerikai hadsereg nyugalmazott törzsőrmester parancsnoka, aki a NATO Európai Egyesített Főparancsnokságán mint hírszerzési elemző szolgált, előadást tartott olyan felvételekről és fotókról, amelyeket töröltek vagy évtizedek óta titokban tartottak.
"Hölgyeim és uraim, a kormányom, a NASA soha nem ad egyenes választ, az Apollo Program 40 filmjét törölték - a Holdhoz történt repülést, a Hold körüli repülést, a Holdon történt landolásokat, a sétáló srácokat itt és ott. Az Isten szerelmére, az eseményekről készült 40 filmet töröltek. Most több ezer egyedi képkockáról beszélünk, amelyekről az úgynevezett hatóságok úgy határoztak, hogy nincs jogunk látni. Ó, 'zavaróak', 'társadalmilag elfogadhatatlanok', 'politikailag elfogadhatatlanok.' Dühös lettem. Nyugdíjas törzsőrmester parancsnok vagyok. Soha nem voltam híres arról, hogy sok türelmem van."

Bob Dean teljes előadása alább tekinthető meg.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/_ngvIP0Za9M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ő csupán egyik azon sok ember közül, akik a NASA-t vádolják. Az orosz kormány ugyanezt tette tavaly.

A hatalmas arc és piramis a Marson

Az alábbi kép az eredeti Viking űrszonda által készített fotó, amely, mint elképzelhető, eléggé nagy visszhangot keltett az egész világon, amikor nyilvánosságra került. A bal oldalon látható az arc közelről, valamint egy piramis a közvetlen közelében, melyet a Viking fotózott. Jobbra az eredeti a NASA kép látható, mely közvetlenül a honlapjukról származik 1976-ból. (1) A képen három különböző fotó látható, amelyek a NASA szerint ugyanannak a területnek a tisztább változatai, melyeket jobb eszközökkel készítettek. A kép eredeti feliratában a NASA "hatalmas kőzet képződménynek" nevezi, "amely egy emberi fejre hasonlít... amelyet árnyékok alkotnak, ami a szemek, az orr és a száj illúzióját kelti." A szerzők úgy vélték, hogy ez jó módja lenne a "nyilvánosság figyelmének felkeltésére a Marssal kapcsolatban."
Nos, több bennfentes szerint, akik komoly szakmai háttérrel rendelkeznek, nem ez a helyzet, és a NASA hazudott az összegyűjtött képekről és adatokról, valamint a meghamisított információkról. Ezen tanúvallomások következtében 1998 és 2001 között nyilvánosságra hozták a fotókat azzal a céllal, hogy leleplezzék a pletykákat és pihentessék a kérdést.A tudósok

Dr. John Brandenburg

A fenti kép, amelyen látszik a piramis, Dr. John Brandenburg (Lásd az alábbi videóban 26:46) előadásából származik. Minden olyan tudós, aki nyilvánosan osztja meg azokat az információkat, amelyek kihívást jelentenek a közös hitrendszerek számára, valamint a főáramú médiák által feltett kérdésekre, mindig a nyilvánosság kereszttüzébe kerülnek és nevetségessé teszik őket. De amikor űrplazma technológiákkal, nukleáris fúzióval és fejlett űrmeghajtással foglakozott valaki, és feltalálta a mikrohullámú elektrotermikus plazma hajtóművet víz hajtóanyag használatával az űrmeghajtáshoz, akkor már érdemes komolyan venni. (2)

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/zd6xa5VivaE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
Ez a helyzet Dr. John Brandenburggal. Ő is a kormány számára dolgozott a legkülönfélébb titkos biztonsági engedélyeket igénylő projekteken. Dolgozott a Rakéta Csóva Regolit Kölcsönhatáson a Holdon és a Marson, a rakétahajtómű örvényelméletén és az egyesített Szaharov-Kaluza-Klein elméleten a térhajtás és a Mars tudományok területén.

Brandenburg emellett a Hold Clementine missziójának helyettes vezetője volt, amely a Ballisztikus Rakétavédelmi Szervezet (BMDO) és a NASA közötti közös űrprojekt része volt. A misszió 1994-ben vizet fedezett fel a Hold pólusain. (3)

Jelenleg a Morningstar Applied Physics tanácsadójaként dolgozik. Ide köti az egyik legújabb kutatási törekvése. Brandenburg a Madison College-ban és Madisonban, Wisconsinban egyéb oktatási intézményekben dolgozik részmunkaidős oktatóként a csillagászat, a fizika és a matematika területén.

Ő a következőket mondta:

"Valaki panaszkodott nekem, hogy John, miért kell ebbe belekeverni Cydonia-t? És azt mondtam, mert tudok térképet olvasni... A következő van a Cydonia Mensae-ban. Ott van az arc a Marson, ott van a D és M piramis... Itt van egy második kép, ez július 25-én 30 nappal később készült, a kormány nyilvánvalóan egy nyomon követési vizsgálatot végzett. Ez a két kép mindent elmond, amit tudnunk kell arról, hogy mi van a Cydonia Mensae-ban (Mars régió). Ha egy olyan bolygón, amelyik egykor földszerű volt, egy faragott emberi arcot és egy piramist látunk 5 km-en belül egymástól... Nem kell rakéta tudósnak lenni, hogy rájöjjünk, mit jelent mindez, ha összekötjük a pontokat... Úgy értem, hogy tudom, hogy tudós vagyok és láttam, hogy más tudósok is ezt csinálják, ha sarokba szorítanak, bekeményítesz, és felmutatsz egy bivalyról készült képet és ragaszkodsz hozzá, hogy az egy kutya."

Dr Brain O’Leary

Dr. Brian O'Leary a NASA űrhajósa volt, 1967-ben a NASA által választott űrhajósok hatodik csoportjának tagja. Ezt követően Carl Sagan vette fel őt tanítani a Cornell Egyetemre az 1960-as évek végén, ahol kutatott és előadást tartott a Csillagászati és Fizika Tanszéken. A Cornell után fizika-, csillagászat- és tudománypolitikai értékelést tanított különböző egyetemeken, köztük a Berkeley Egyetemen, a Hampshire College-ben, és 1976 és 1981 között fejezte be a Princeton Egyetemen. Ezt követően Washingtonba ment, ahol különböző politikai vezetők, elnökjelöltek és az Egyesült Államok Kongresszusának tanácsadója lett. O'Leary emellett tagja volt az Amerikai Tudományos Szövetségnek, valamint titkára az Amerikai Geofizikai Unió Planetológiai Részlegének. Ezenkívül az Aszteroida Forrás Csoport csapatának vezetője volt a NASA Ames Kutatóközpontjában. Az Új Tudomány Nemzetközi Szövetségének alapító tagja, valamint az Új Energia Mozgalom elnöke. (4)

O'Leary mindig szkeptikus volt a Marssal kapcsolatban, és vannak olyanok, akik szintén ilyenek voltak.

Néhány érdekes dolgot mondott el egy élő interjú során Kerry Cassidynek a Project Camelot (lásd alább) alapítójának. O'Leary és Carl Sagan már évek óta közel álltak egymáshoz, de volt egy vita, amikor O'Leary elhatározta, hogy elhagyja a Cornellt.


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/c3cBOq5-nZw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az interjúban megjegyezte: "Nagyon hideg havas nap volt májusban, Siracuse-ba érkeztem, és májusban vízszintes hóvihar volt - és azt mondtam: Ennyit Észak-New Yorkról. És Carl úgy gondolta, hogy ez nagyon komolytalan. Mert ő természetesen valamiféle birodalomépítő fickó volt; és hatalmas egója is volt."

Miután elment, O'Leary megpróbálta megvizsgálni Carl munkáját. Azt mondta, hogy a híres "arc" a Cydonia régióban a Marson, amelyet a Viking 1975-ben fényképezett, ez a hatalmas formáció (körülbelül másfél kilométer széles) emberi archoz hasonlított, és akkoriban egy nagy vitát okozott - Sagan meghamisította, mielőtt nyilvánosságra hozta. "Nagyon, nagyon kiábrándító volt számomra, mert Carl nem csak tévedett, hanem az adatokat is meghamisította. Megjelentett egy képet az 'arcról' a Parade Magazine-ban egy népszerű cikkben, amely szerint az 'arc' csak egy természetes formáció, de meghamisította a képet, hogy ne úgy nézzen ki, mintha arc lenne."

Ebben az időben Sagan és O'Leary vitathatatlanul a világ két vezető szakértője volt a Marssal kapcsolatban, és sok nézeteltérésbe keveredtek az arc miatt. Ez az ellentét világossá vált O'Leary 1998-as publikációjában: "Carl Sagan és én: A Mars ellentétes oldalán."

1990 májusában O'Leary kiadott egy tanulmányt "A marsi arcról készült képek és a lehetséges intelligens eredet elemzése" címmel, amely csak tovább bizonyította szkepticizmusát. A tanulmány a Brit Bolygóközi Társaság folyóiratában jelent meg. (5)


O'Leary továbbá kijelentette:

"Elkezdtem felismerni közvetlenül tudományos szempontból, nem csak hallomásból, hogy ez az ember összejátszik a NASA-val, hogy többről lehet szó, mint korábban gondoltam. Carl egy olyan bizottságban volt, amely számos figyelemre méltó taggal rendelkezett. A Brookings Intézet 1961-ben kiadott egy jelentést - és ez arról szól, hogy amikor ismertem Carlt azokban az években; többnyire a 60-as évek volt, amikor szorosan együtt dolgoztam vele -, hogy ő és ez a másik csoport azt mondta: Nos, ha bármilyen földönkívüli megjelenne a Földön, azt el kell titkolni. Ez az egyetlen módja annak, hogy ezt kezeljük, mert ha nem tudjuk, akkor túl nagy lenne a kulturális sokk." (6)

Elég megdöbbentő kijelentés Briantől, nem igaz? Az interjúban elmondja, hogy Carl és munkatársai azt javasolták, hogy a kormányok tussolják el az UFO-jelenséget, és úgy gondolja, hogy ez igazolja a folyamatban levő titkolózást.

A Marssal kapcsolatban, a cikkben korábban említettek szerint Sagan az arc nagy leleplezője volt, több művet jelentetett meg, amelyek szerint ez nem egy arc, nincs semmilyen piramis, és ezek mind összeesküvés-elméletek.

Ami érdekes itt, hogy nem csak O'Leary említi Sagan-t és vele való kapcsolatát, hanem Dr. John Brandenburg is. A cikkben korábban idézett előadásban Brandenburg azt is megemlíti, hogy kapcsolatba került Sagannal és elküldte neki a marsi képeket az arc és a piramisok elemzésével, és világos volt, hogy valódiak voltak. Brandenburg szerint "soha nem kapott választ" Sagantól.

Dr. Norman Bergrun

Dr. Bergrun gépészmérnökként dolgozott az Ames Kutatólaboratóriumban, a NACA-nál (Nemzeti Repülésügyi Tanácsadó Testület), és a Lockheed Rakéta és Űrvállalatnál, mai nevén a Lockheed Martinnál. Ezután alapította meg a Bergrun Kutató és Fejlesztő vállalatot. Nyilvánvaló, hogy ő is egy képzett, lenyűgöző háttérrel rendelkező személy. Az alábbi linken számos publikációját meg lehet találni, melyeket a NASA-nál készített, illetve számos kutatásban vett részt több mint egy évtized alatt, amíg ott dolgozott.

https://ntrs.nasa.gov/search.jsp?R=19930089587&hterms=NORMAN+BERGRUN

Az alábbi interjúban Bergrun azzal vádolja az ügynökséget, hogy "elrontották" a fotókat és meghamisították az adatokat, valamint az arcot, amit 1976-ban találtak a Marson. (7)

Kapcsolódó cikk: Az Ames Kutatóközpont (NASA) tudósa azt mondja, hogy hatalmas űrhajók vannak a Szaturnusz gyűrűin belül


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/OHmgZymhJL8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A cikk az újvilágtudatban jelent meg
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja