Mit lehet csinálni Spanyolországban a korlátozások feloldásának első fázisábanMájus 18-tól Andalúzia is előrelépett a korlátozások első fázisába

Mi változott a 0 fázishoz képest

Jelenős előrelépés, hogy maximum 10 fős társaság is összejöhet. Meg lehet látogatni az azonos tartományban élő rokonokat családtagokat, kivéve az öregek otthonában élőket. Ha valakinek nyaralója, vagy második otthona ugyanabban a tartományban van, azt korlátozás nélkül látogathatja.
Egy gépkocsiban üléssoronként maximum két ember ülhet. Amennyiben egy háztartásban élnek, maszkot sem kell viselniük, a különböző helyen lakóknak viszont kötelező.

KInyíthatnak a bárok éttermek szabadtéri területei, de csak a jóváhagyott befogadóképesség 50 százalékával. Az asztalok között 2 méter távolságot kell tartani.
 

Az .elconfidencial.com oldalon kozzétett ismertető kép melléklete
(szívesen megnézném, hogyan lehet maszkban inni a kávét)

KInyíthatnak a 400 négyzetméter alatti vegyes profilú üzletek, de csak 30 százalékos vásárlói telítettséggel. Az üzlet fenntartójának kell ellenőrizni a vásárlók létszámát. Új vevőt csak akkor lehet beengedni, ha  a 30 százalákos létszám határt nem lépi túl.

Megnyíthatnak az autókereskedések, és újból elkezdődhet a gépkocsik műszaki vizsgálata. A lájárt múszaki vizsgák autómatikusan 15 nappal meghosszabbodnak.

A sétára és sportra fordítható idősávot az 1 fázisban tartományok önkormányzata állapíthatja meg, amely maximum 2 órával térhet el a 0 fázasban érvényestől.

Korlátozott kapacitással megnyílhatnak a könyvtárak és a múzeumok.

Talán ezek a legfontosabb változások a 0 fézishoz képest

Forrás:  ttps://www.elconfidencial.com/espana/coronavirus/2020-05-18/fase1-desescalada-que-se-puede-hacer_2585199/
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.
 
.Vár a Costa del Sol