.

Misztikus tűzesetek Szicíliában
Egy észak-szicíliai faluban, Canneto di Caroniaban, rejtélyes tűzesetek tartják izgalomban a lakosságot.

2004-ben a helyi tűzóltósághoz bejelentés érkezett, miszerint egy garázsban tartott kocsi kigyulladt. Aztán egyre sűrübben kapták az értesításeket, hogy a lakásokban látszólag minden ok nélkül tüzek keletkeztek. Kigyulladtak elektromos háztartási eszközök, bútorok, televíziók, sőt még ruhák is a szekrényben. A helyi elektromos szolgáltató az áramot is lekapcsolta, de a tüzek keletkezését ez nem befolyásolta.  A tüzek mellett más érthetetlen események is rörténtek. A házakban tükrök robbantak szét, a veteményes kertekben a zöldségeknél alakultak ki rendellenességek. Az egyik padlizsán ültetvényen a termés annyira elszíneződött, hogy eladhatatlanná vált.
A lakosságot evakuálták arról a területről, ahol a legtöbb tűzeset és rejtélyes jelenség előfordult. Szakértők hada vonult ki a helyszínre, azonban okosabbak nem lettek, csupán érthetetlen jelenségek sorát látták és tapasztalták meg. Az egyik szakértő szemtanúja volt, mikor a konektorból kihúzott hosszabbító minden látható ok nélkül lángra lobbant.

A tűzoltók és szakértők mellett az egyház is igykezett segítséget nyújtani. A Vatikán Gabriele Amorth páter személyében egy "tapasztalt" ördögűző papot köldött a helyszínre, hogy elűzze a tüzeket okozó démonokat.
A jelenségek egy idő után elmúltak, de az ezzel kapcsolatos kérdések megmaradtak.

2005 áprilisában az olasz kormány létrehozott egy vizsgálóbizottségot, melyben a katonaság szakértői is helyet kaptak, mivel felmerült a gyanú, hogy valamilyen ellenséges tevékenység, vagy valamilyen új titkos fegyver kipróbálása okozhatta a tüzeket. Részletes elemzéseket végeztek a környék geofizikai adottságairól, elektromágneses sugárzásokat kerestek, légifelvételeket tanulmányoztak olyan objektumokat keresve, melyek tevékenysége akár áttételesen is közrejátszhatott az eseményekben.
2007-ben kiszivárgott jelentés szerint a misztikus tüzeket egy ismeretlen eredetű 12-15 gigawatt teljesítményű sugárzás okozhatta. A legérdekesebb azonban, hogy a jelentésben nem zárták ki a földönkívüliek tevékenységét, sőt, mint az egyiklegvalószínűbb okot említették. 
Erre az adott alapot, hogy a környéken sok ufót észleltek. Paola Harris olasz ufókutató szerint, az olasz haditengerészet szemtanúja volt, mikor az események kezdetével egy időben fénygömbök emelkedtek ki a vízből. Hozzátette, a jelenség a katonák szerint szerint nagyon félelmetes volt.
Ami egyszer megtörtént az megtörténhet máskor is. A rejtélyes tűzesetek idén szeptemberben újból elkezdődtek. A falu lakói azóta aggódva élik életüket, és reménykednek az ő házukat elkerülik a maguktól lángra lobbanó tűzek.
 

Az esetet bemutató videók:

  <iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/X02sjhA6-QU?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

   <iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/c6iUGzwg1uU?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>      

Forrás:  http://agenciaeternity.com/2014/10/21/los-misteriosos-incendios-sin-explicacion-vuelven-a-sicilia/
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja