.

Mire kiváncsi az NSAAz NSA kíváncsísága határtalan, még a pacemakereket is lehallgatnák

nsa-figyel

 

Még a szívritmusszabályzó sem kerülné el az USA Nemzetbiztonsági Ügynökségének figyelmét. Mint ahogyan a hűtő és a kávéfőző sem, hiszen a lényeg, hogy bármi alkalmas megfigyelésre, ami az internetre csatlakozik.

 

A The Intercept szerint az amerikai védelmi minisztérium nem veti el a gondolatot, hogy országának polgárait a biomedikus eszközökön keresztül is megfigyelgesse, amiről Richard Legett, az intézmény igazgatóhelyettese gyorsan azt nyilatkozta, hogy mindössze kutatási szempontból foglalkoznak a pacemakerek és hasonló eszközök megfigyelésének lehetőségével.

Mindez azt jelenti, hogy nem ez a fő csapásirány, de érdemes belegondolni, hogy ha az NSA errefelé tapogatózik, akkor simán előfordulhat, hogy egy hacker is képes ugyanerre, ami a pacemaker esetében nem túl megnyugtató gondolat. Akár felveti a tökéletes gyilkosság gondolatát is, ha nagyon messzire nézünk és nem irtózunk a konteóktól.

 

nsa bázis

Érdemes visszaemlékezni arra is, amit James Clapper, a National Intelligence igazgatója mondott még februárban arra vonatkozóan, hogy a jövőben a dolgok internetén (Internet of Things) minden csatlakoztatott eszközt felhasználhatnak arra, hogy beazonosítsanak, megfigyeljenek, kövessenek, helymeghatározzanak egyes emberek.

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy természetesen teoretikus dolog, de elvileg az NSA-nak nem kerülne különösebb erőfeszítésébe, hogy megoldja mindezt, és a hűtőszekrénytől a kávéfőzőn keresztül akár a szívritmusszabályzóig, mindent megfigyelésre használjon fel. – forrás:24.hu/ The Intercept

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja