.

Migráns invázió CeutánSikeres volt pénteken a migrans roham Ceutában
 

Összesen 438 fekete-afrikai migránsnak sikerült úgy átjutni az Európai Unió területére, hogy még csak a kontinenst sem kellett elhagyniuk. A Marokkóban található spanyol területre, Ceutába másztak át a migránsok, amely évek óta küzd a migrációs nyomással. A spanyol kormány korábban több méter magas, szögesdrótos kerítést húzott fel, azonban ez sem állította meg az illegális bevándorlókat, csupán lassította a beáramlásukat.
 
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/Wu4DhSI8eyc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Juan Ignacio Zoido spanyol belügyminiszter tájékoztatása szerint a migránsok nagy részét már sikerült elkapniuk, azonban a húsz százalékukat továbbra is keresik még. A pénteki akcióban több mint félezer bevándorló egy időben próbálkozott. A nyolc kilométer hosszú, hat méter magas, szögesdrótokkal ellátott dupla kerítést több ponton, egyszerre rohamozták meg, hogy megosszák a határőrség figyelmét.  Egyelőre még nem tudni, hogy átmásztak-e a kerítésen vagy áttörték a kapukat a bevándorlók.  A Vöröskereszt szerint 103 migráns és két csendőr sérült meg a támadásban.

Idén eddig közel háromszáz illegális bevándorló jutott át a kerítésen.-írja az MTI.

 

Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja