.

Miben különbözik a spiritualitás a vallástól
Melyik út hová vezet.


Sokan összetévesztik a spiritualitást a vallással, vagy valamiféle rejtélyes, természetfölötti jelenséggel. Néhányan úgy gondolnak rá, mint egy szektára.  Ha megpróbáljuk tanulmányozni és megérteni, hogy mi is a spiritualitás, akkor eljutunk a felismerésre, hogy nem titokzatos, nem természetfeletti, és nem köthető semmiféle szektához.. Az alábbi különbségek a vallás és a spiritualitás között segítenek megérteni, melyik út hová vezet.
Isten szolgálata                                                                           A lélek szabadsága


A vallás arra késztet, hogy behódolj - A spiritualitás szabaddá tesz

A vallás azt mondja, hogy kövess egy ideológiát és engedelmeskedj bizonyos szabályoknak, vagy különben meg kell téged büntetni. A spiritualitás lehetővé teszi, hogy kövesd a szíved, és azt mondja, hogy amit érzel, az helyes. Szabaddá tesz téged, hogy az legyél, aki valójában vagy anélkül, hogy bármi előtt meghajolnál, ami nem rezonál veled, vagy bárki előtt, mert mindannyian egyek vagyunk. A választás teljes egészében rajtad múlik, hogy mit tisztelsz eléggé ahhoz, hogy azt istenivé tegyed.


A vallás a(z isten) félelemre alapoz a félelmet - A spiritualitás megmutatja, hogyan legyél bátor

A vallás megmondja, hogy mitől félj, és elmondja a következményeket. A spiritualitás tudatossá tesz a következményekre, de nem akarja, hogy a félelemre összpontosíts. Azt mutatja meg, hogyan állj ellen a félelemnek, és hogyan lépj túl rajta azt téve, amit helyesnek érzel a várható következmények ellenére. Megmutatja, hogyan cseledj szeretetből és nem félelemből, és hogyan irányítsd és használd a legjobbra.


A vallás "megmondja az igazat" - A spiritualitás lehetővé teszi, hogy felfedezd azt

A vallás megmondja, hogy mit kell hinned, és mi a helyes. A spiritualitás lehetővé teszi, hogy az igazságot magad fedezd fel, és saját, egyedülálló módon értsd meg. Esélyt ad arra, hogy kapcsolatba kerülj a felsőbb éneddel, és a saját elméddel lásd, hogy mi az igazság, mert az mindenki számára ugyanaz. Mindez lehetővé teszi, hogy az igazságot a saját szíved felfogása szerint hidd el.


A vallás elválaszt más vallásoktól - A spiritualitás egyesíti azokat

A mai világban sokféle vallás van, és mindegyikük azt hirdeti, hogy az ő története a megfelelő történet. A spiritualitás mindegyikben látja az igazságot, és egyesíti őket, mert az igazság mindannyiunk számára ugyanaz, a különbségeink és egyediségünk ellenére is. A spiritualitás a vallások által megosztott isteni üzenetre fókuszál, és nem azokra a különbségekre, melyek az általuk elmondott történetek részleteiben vannak.


A vallás függővé tesz - A spiritualitás függetlenné

Csak akkor vagy vallásos embernek tekinthető, és valaki, aki méltó a boldogságra, ha vallási eseményeken veszel részt. A spiritualitás megmutatja, hogy nem kell függened semmitől ahhoz, hogy boldog légy. A boldogságot mindig önmagad legmélyén találhatod meg, és ezért csakis te magad vagy felelős. Mindig boldog lehetsz bárhol, és nem csak akkor, ha részt veszel néhány eseményen, vagy ha jelen vagy bizonyos épületekben. Az isteniség mindig benned van, és ez az, amiért mindig méltó vagy a boldogságra.


A vallás büntetést alkalmaz - A spiritualitásra a karma érvényes

A vallás azt mondja, hogyha nem engedelmeskedsz bizonyos szabályoknak, akkor büntetés vár rád, amely a hiteden alapul. A spiritualitás lehetővé teszi számodra, hogy megértsd, minden tettnek megvan a következménye, és felismerd, hogy a büntetés az adott reakció lesz, ami azokból a tettekből származik, melyeket magad hoztál mozgásba. Ez kizárólag a világegyetem alapvető erőrire támaszkodik, és nem kell, hogy higgy abban, hogy ez az erő valódi.


A vallás arra késztet, hogy más útját kövesd - A spiritualitás lehetővé teszi, hogy létrehozd a sajátodat

Az egyik vallás alapja az a történet, amely egy istenről vagy istenekről szól, az útjukról a megvilágosodásba, és arról az igazságról, amit felfedeztek, és közben eléri, hogy kövesd a lépéseiket. A spiritualitás lehetővé teszi, hogy a saját utadat járd végig a megvilágosodásig, és a magad módján fedezd fel az igazságot arról, amit a szíved mond, hogy mi a helyes, mert az igazság mindig ugyanaz, nem számít, hogyan jutsz hozzá.

Minden vallás abból a spiritualitásból és utazásból ered, melynek során egy személy istenné vált. A történet részletei nem fontosak, csak segítenek a karakter számára felfedezni az igazságot. Az igazságról szóló üzenet a fontos, hogy az emberi szív isteni kódja az, ami mindannyiunkon keresztül harmonikusan rezonál. Ezért van minden vallásban valami az igazságból.

Forrás: újvilágtudat

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja